ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ & ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ – ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΧΙΟ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου ανακοινώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00, για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει ανακύψει στο νησί μας, της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας, ως κοινωνοί μιας άνευ προηγουμένου επικίνδυνης κατάστασης στο νησί μας, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς και κατάλληλης στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Το πρόβλημα αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Χίου, καθώς στις περιπτώσεις που περισσότερες ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν ταυτόχρονα, οι πολίτες βιώνουν καταστάσεις αρμόζουσες στη «σανίδα του Καρνεάδη», γεγονός που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας.

Παράλληλα, η κατάσταση αυτή θίγει και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι υπό περιστάσεις εξαναγκάζονται ακόμη και να επιλέξουν μεταξύ των επειγόντων περιστατικών ποιο θα λάβει προτεραιότητα, βιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τραγικό ηθικό δίλημμα.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση, την οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, διότι αφορά στο υπέρτατο αγαθό της ζωής.

 

Οι υπογράφοντες την παρούσα ανακοίνωση , όπως νόμιμα εκπροσωπούνται

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΡΑΣ  –  ΑΝΘΙΠΠΗ ΖΑΝΝΑΡΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.