Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Το Υπουργείο Υγείας να λύσει ΑΜΕΣΑ το διαχρονικό & επικίνδυνο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου

Λύση άμεσα να βρεθεί στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου ζητά με ανακοίνωσή του από το Υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου. Αναλυτικά αναφέρει:

«Το Σάββατο 22/1, ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του χωρίς να του δοθεί η παραμικρή ελπίδα διάσωσής του με την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς σε εκείνη τη βάρδια το μοναδικό με επάνδρωση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κλήθηκε με διαφορά μισής ώρας να παρέμβει σε 3 περιστατικά.
Το τραγικό αυτό περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα άλλων περιπτώσεων του παρελθόντος και φυσικά, αν δεν υπάρξει άμεσα στελέχωση με επαρκές προσωπικό και σε άλλα του μέλλοντος.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, με νέα απόφαση το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Χίου μεταφέρεται στη Λέσβο, για να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και το πρόβλημα της χρονοτριβής που θα φέρνει η συνεννόηση του απομακρυσμένου τηλεφωνικού κέντρου με τα πληρώματα της Χίου.
Για τους λόγους αυτούς, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου καλεί το Υπουργείο Υγείας να λύσει ΑΜΕΣΑ το διαχρονικό και επικίνδυνο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου και να επανεξετάσει την άσκοπη και αναποτελεσματική μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου πριν θρηνήσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας. Φτάνει πια!» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.