Ιδρύθηκε η Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών παρουσία του Ολυμπιακού Χίου

 

 

Στην ιστορική ιδρυτική συνέλευση παραβρέθηκαν από τον Ολυμπιακό Χίου, που θα συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική την επόμενη χρονιά, η Πρόεδρος Χριστίνα Σεράφη και η γενική γραμματέας Μανιώ Χριστάκη-Σαρρή.

Ένα καίριας σημασίας βήμα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών συντελέστηκε με τη διεξαγωγή της ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Η συνέλευση ενέκρινε το πρώτο καταστατικό της νέας Ένωσης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκλογική διαδικασία από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών σωματείων. Από τις αρχαιρεσίες, εκλέχθηκε η επταμελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή, την οποία αποτελούν τα εξής μέλη: Κυριάκος Φύτρας, Παπαϊωάννου Ελένη, Βαρδαλής Κωνσταντίνος, Γιατσίδης Ευάγγελος, Μανουκαράκης Ηρακλής, Κουτσονάσιος Αναστάσιος, Κοτσώνης Θεόδωρος.

Την ιδρυτική Γενική Συνέλευση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι της FIFA, Χάιντι Μπέχα και Μαριόν Γκαβά και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Παναγιώτης Παπαχρήστος. Στην έναρξη της συνέλευσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ, Κυριάκος Φύτρας, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ίδρυση της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών για την πρόοδο του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα.

Αναλυτικά  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ Κυριάκος Φύτρας ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών. Είναι μια ιστορική και σπουδαία μέρα για το ποδόσφαιρο γυναικών. Μετά την επίσημη έγκριση του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο θα δημιουργηθεί και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ένωση.

Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δίνουν το παρών οι εκπρόσωποι της FIFA, κυρία Χάιντι Μπέα και η κυρία Μάριον Γκαβά καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Παπαχρήστος. Περάσαμε μια μακροχρόνια πορεία μέχρι να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα και την ίδρυση της ένωσης. Εύχομαι ολόψυχα η ίδρυσή της να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Παναγιώτης Παπαχρήστου ανέφερε: «Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης. Είναι μια ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο γυναικών στην χώρα μας. Είχα την τύχη να έχω δουλέψει και στις γυναικείες Εθνικές Ομάδες τα τελευταία χρόνια και αντιλήφθηκα ότι έχει γίνει μια σημαντική και ποιοτική δουλεία από την επιτροπή του ποδοσφαίρου γυναικών για το καλό του αθλήματος.

Είναι πολύ σημαντικές οι επιτυχίες που έχουν τα κλιμάκια των γυναικείων Εθνικών Ομάδων. Έφτασε η ώρα και μέσω της ολιστικής μελέτης ,που αναφέρει ρητά την δημιουργία της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, να κάνουμε και εμείς  ένα μεγάλο βήμα για την μεγαλύτερη ανάπτυξή του».

Η εκπρόσωπος της FIFA Χάιντι Μπέχα τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα μια τόσο σημαντική και ιστορική μέρα να βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Πρόκειται για μια από τις προϋποθέσεις της ολιστικής μελέτης για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών. Είναι σημαντικό που τόσοι εκπρόσωποι των ομάδων δίνετε το παρών σήμερα γιατί αυτό φανερώνει τον ζήλο που διαθέτετε για το ποδόσφαιρο γυναικών και την αναβάθμιση του. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την προσπάθειά σας. Το ποδόσφαιρο έχει μόνο να κερδίσει σήμερα μέσα από αυτήν την συνέλευση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.