Ικανοποιημένη η Διοικήτρια του Σκυλίτσειου από τη συνάντηση της με τον Υπ. Υγείας

Αισιόδοξη επέστρεψε από την Αθήνα η διοικήτρια του Σκυλίτσειου Nοσοκομείου Χίου, μετά τη συνάντησή της με τον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη. Όπως εξήγησε στην εκπομπή του Κώστα Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1», ο υπουργός δεσμεύθηκε για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πυργίου ενώ ήταν θετικός και στο αίτημα για ορισμό μόνιμου ιατρού στον Οίκο Ναύτου. «Στην συνάντηση συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και  ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου κ. Μελιτζάνης. Τέθηκαν πολλά ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο μας στον υπουργό και η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα», είπε η κα Κανταράκη υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2022 να έχει συμβασιοποιηθεί το έργο της αναβάθμισης των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών του Κέντρου Υγείας στο Πυργί Χίου ενώ η έναρξή του τοποθετείται στις αρχές του 2023. Όσον αφορά τον ορισμό μόνιμου γιατρού στον Οίκο Ναύτου, η κα Κανταράκη επισήμανε ότι  το θέμα τέθηκε στον υπουργό Υγείας και εκείνος δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί. «Μέχρι να συμβεί αυτό το νοσοκομείο θα διαθέτει γιατρό για να καλύπτει τις ανάγκες του Οίκου Ναύτου. Επίσης επισημάνθηκε  από τον κ. Μηταράκη η ανάγκη ορισμού ενός ακόμη αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών». Στην ερώτηση αν κάτι ανάλογο ζητήθηκε και για την περιοχή της Αμανής, η διοικήτρια είπε ότι δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα, «Το θέμα του δεύτερου αγροτικού ιατρού είχε επανειλημμένως ζητηθεί από τον Δήμαρχο Οινουσσών και ο κ. Μηταράκης μετέφερε το αίτημά του στον υπ. Υγείας».

Παράλληλα η διοικήτρια του νοσοκομείου ζήτησε από τον Υπ. Υγείας χρηματική ενίσχυση 250.000€  για την ολοκλήρωση των εργασιών της μαιευτικής κλινικής του Σκυλίτσειου, τις επισκευαστικές εργασίες στον Οίκο Αγάπης και για την επέκταση της Μονάδας Τεχνητού νεφρού. «Έχει γίνει σπουδαία δουλειά στην μαιευτική. Έχουν επισκευαστεί τα χειρουργεία και επιθυμούμε να βελτιώσουμε περεταίρω την εικόνα της κλινικής για να παρέχουμε  καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επιπρόσθετα θα γίνουν κάποιες επισκευαστικές εργασίες στον πρώτο όροφο του Οίκου Αγάπης για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις θέσεις φιλοξενίας ενώ  απαιτούνται χρήματα και για την επέκταση της Μονάδας τεχνητού νεφρού».

 

Ακυρώσεις παιδικών  εμβολιασμών λόγω νόσησης

Απανωτές ακυρώσεις των ραντεβού για εμβολιασμό  στις ηλικιακές ομάδες 5-11 ετών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο της Χίου εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες. « Δεν έχουμε παρατηρήσει ακυρώσεις λόγω του φόβου για την οξεία ηπατίτιδα. Έχουμε ακυρώσεις επειδή τα παιδιά νοσούν από κορωνοϊό πρωτού προλάβουν να εμβολιαστούν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.