Ικαρία.. Άγιος Στράτης… Γυάρος και Μακρόνησος τα νησιά εξορίας του περασμένου Αιώνα!

 

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία και την εν γένει συμπεριφορά του ίδιου και αυτών που τον συνόδευαν, που δεν τον  προστάτεψαν από τις κακοτοπιές της κομματικής ιδιαιτερότητας του πληθυσμού της Ικαρίας, αλλά πρωτίστως  την υποδοχή των κατοίκων που επεφύλαξαν προς τον Πρωθυπουργό που τούς τίμησε με την παρουσία του στην σημερινή συγκυρία και σε χαλεπούς καιρούς  τόσο της πανδημίας αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας απότοκου της κρίσης, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Οι παλαιοί πολίτες της Ελλάδας πιστεύω ότι γνωρίζουν από τον περασμένο αιώνα τις συνθήκες που επικρατούσαν στα τέσσερα νησιά εξορίας Ικαρία, Άγιος Στράτης, Γυάρος και Μακρόνησος σε περιόδους αναστολής βιαίως του Συντάγματος από ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Ευτυχώς ή δυστυχώς τα δύο νησιά έχουν παραμείνει ακατοίκητα και μόνο ο Άγιος Στράτης και η Ικαρία έχουν μόνιμους κατοίκους και μάλιστα με μεγάλη μακροζωία και εδώ θέλω να επικεντρωθεί η ουσία των γεγονότων.
Σ’ αυτά τα δύο νησιά πολλοί άνθρωποι από τούς εξορισθέντες αφομοιώθηκαν με τους γηγενείς κατοίκους και έφτιαξαν οικογένεια με αποτέλεσμα να επικρατήσει η κομμουνιστική ιδέα, συμπεριφορά και τα πιστεύω της αριστερόστροφης κουλτούρας στην πλειοψηφία των κατοίκων.
Ένα απλό δείγμα και παράδειγμα είναι τα τελευταία εκλογικά αποτέλεσμα της Ικαρίας που είναι τα ακόλουθα:
ΣΎΡΙΖΑ…..35,11%— ΚΚΕ….30,23% ….
Νέα Δημοκρατία…19.22%—-.ΚΙΝΑΛ…. 3,82% — Μέρα 25…2,69%—-Ελληνική Λύση …2,16%—– Πλεύση Ελευθερίας….
2,16%—- Χρυσή αυγή…1,50%—- ΑΝΤΑΡΣΊΑ…0,61%—-Έν. Κεντρ…0,61%—
ΛΑ.Ε…0,51%—ΚΚΕ(μ-λ)…0.17%—- Μ-Λ ΚΚΕ…0,41% κ.λ.π. δηλαδή στην Ικαρία η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτο κόμμα που δεν συμπληρώνει ούτε το 20% των ψηφοφόρων!
Είδαμε ακόμα και την συμπεριφορά κρατικών υπαλλήλων όπως ενός γιατρού που ούτε καν χαιρέτησε τον Πρωθυπουργό που του πρότεινε το βραχίονα του.
Φαντάσου πόσο πολύ αρρωστημένα κομματικά μυαλά  έχουν αυτοί οι κάτοικοι που μάλλον για εικονίσματα έχουν το σφυροδρέπανο και τον Λένιν!
Και βλέπουμε πολλά ΜΜΕ να κρίνουν και να κατακρίνουν τον Πρωθυπουργό που με την συνοδεία του βρέθηκε σε βεράντα οικίας ( προφανώς κάποιου στελέχους της ΝΔ) να κάθονται μάλλον σε γεύμα και να τρώνε.
Γιατί εκτός την επίσκεψη στην αγορά και τους δρόμους της πόλης που είδαμε ορισμένα αριστερόστροφα εξαφτέρυγα να δημιουργούν έκτροπα επεισόδια….σε σύσκεψη που έγινε και με την παρουσία του Κώστα Μουτζούρη Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου και λοιπών παραγόντων  οι αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα κρατήθηκαν σε απόλυτη ασφάλεια.
Πιστεύω και νομίζω ότι οι τοπικοί παράγοντες του νησιού αφού ξέρουν και γνωρίζουν την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, δεν προστάτεψαν τον Πρωθυπουργό από τις κακοτοπιές!
Υπήρξαν και οι αυθορμήτως κάτοικοι που θέλησαν να χαιρετήσουν από κοντά τον Πρωθυπουργό που ίσως για πρώτη φορά τον είδαν να περπατάει μέσα στους δρόμους και την αγορά της πόλης, αλλά και πάλι η συνοδεία δεν κράτησε τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας.
Και μάλιστα αυτόν τον αυθορμητισμό βγαίνουν στα διάφορα ΜΜΕ και προβάλλουν και κατακρίνουν τόσο η αντιπολίτευση αλλά και πολλά δημοσιογραφικά φερέφωνα για να έχουν ακροαματικότητα!
Ευτυχώς σήμερα η Ελλάδα έχει αυτόν τον συγκεκριμένο σοβαρό, δραστήριο  και υπεύθυνο Πρωθυπουργό με γνώσεις και διεθνή προβολή και κρατάει γερά το τιμόνι της πατρίδας μας…και η αντιπολίτευση ας κουρεύεται και να κτυπιέται από την κακία και την ζήλια της!
Καλημέρα Ελλάδα με Υγεία και Χαρά αλλά προπαντός  με Αισιοδοξία!
Χίος 9 Φεβρουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς  Καλλιμασιώτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.