Κάλπες των 109 ξεγάνωτων γκαζοντενεκέδων! Και Μελιτζανομανέστρα ή Μελιτζανοκριθαράκι του Λευτέρη Πυκνή

—-‐

——————————————————————————-

Τύφλα να έχουν οι 109 Ακροαριστερόστροφοι ξεγάνωτοι γκαζοντενεκέδες που θα έλεγε σήμερα ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος εάν ζούσε μπροστά στο γευστικότατο Μελιτζανοκριθαράκι ή όπως έλεγαν οι παλιές καλές νοικοκυρές το φαγητό που έφτιαχναν “Μελιτζανομανέστρα” μετά το περίσσευμα την επόμενη μέρα από τις σάλτσες και τα ζουμιά ενός Μελιτζανάτου όπως προχθές του Λευτέρη Πυκνή!
Καλύτερα να ασχολούμαι με μαγειρέματα παρά με τους ξεγάνωτους γκαζοντενεκέδες τους πολιτικάντηδες της ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας πού χθες το βράδυ έριξαν την ψήφο τους αντί στην κάλπη του Κοινοβουλίου για την ΕλληνοΓαλλική αμυντική συμφωνία και εξοπλισμούς στους κάδους των απορριμμάτων έξω από την Βουλή!
Έδειξαν με την συμπεριφορά τους αυτή τις ανθελληνικές πολιτικές ενέργειες, τα πιστεύω και τις σκοπιμότητες τους και το πώς βλέπουν και σκέφτονται την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας έναντι στις καθημερινές προκλήσεις και απειλές του αφηνιασμένου ψυχασθενούς Μεμέτη Σουλτάνου!
Ας τούς κρίνει ο Ελληνικός λαός στο μέλλον!
Όσο για τους Ακρίτες των νησιών του Αιγαίου θα τους περιποιηθούμε δεόντως όπως τους αξίζει!
Έχω γράψει τόσα πολλά για αυτή την “Φάρα και το κακό συναπάντημα” πού πλέον έχω κουραστεί από τις καθημερινές πράξεις τους απέναντι στο Ελληνικό Έθνος!
Γιαυτό ακριβώς αγαπητοί φίλοι μου θα σας δώσω άλλη μία πάμφθηνη συνταγή σχεδόν με μισό Ευρώ κόστος το “Μελιτζανοκριθαράκι ” ή όπως το έλεγαν οι παλιές καλές νοικοκυρές “Μελιτζανομανέστρα ” πού δεν πέταγαν τίποτα στα σκουπίδια αλλά τάιζαν τις κότες και τα λοιπά ζωντανά πού είχαν, γιατί τις τότε δεκαετίες και ειδικότερα στα χωριά, δεν υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων για ξεγάνωτους γκαζοντενεκέδες πολιτικάντηδες…ίσως τότε να ήταν από λίγο έως πολύ ψεύτες αλλά είχαν τουλάχιστον λίγη τσίπα από Φιλότιμο και λίγη Αξιοπρέπεια για την Άμυνα της Ελλάδας μας!
Δυστυχώς για τους σημερινούς είδαμε και ακούσαμε ζωντανά το μίσος και την διχόνοια που έχει αντίκτυπο στην Ελλάδα μας!
Σκέτη ξεφτίλα και οχαδερφισμό μπροστά στα συμφέροντα του κόμματος και της τσέπης τους.
Γιαυτό και εγώ σας περιγράφω το τι έφτιαξα χθες το βράδυ στην κουζίνα μου : όλα τα υλικά που έμειναν μέσα στην χύτρα από το Μελιτζανάτο σάλτσες και ψιλοκομμένες Μελιτζάνες πιπεριές κρεμμύδια με το λιωμένο κρέας έριξα μέσα και συμπλήρωσα νερό όσο χρειαζόμαστε για ένα κριθαράκι ή πιλάφι και αφού πήραν βράση έριξα ένα φακελάκι μισό κιλό κριθαράκι και έγινε το περίφημο γευστικότατο Μελιτζανοκριθαράκι ή Μελιτζανομανέστρα πού γλείφει κάνεις και τα δάκτυλα του από την ευωδία και την γλύκα!
Αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και να είστε πάνω απ το τσουκάλι επειδή χρειάζεται συχνό ανακάτεμα μέχρι να ψηθεί γιατί θα κολλήσει και μετά χάνει την γευστικότατα του!
Καλό θα είναι να βάζετε περισσότερο νερό, άλλωστε μόλις ψηθεί χρειάζεται μισή ώρα για να τραβήξει και να απορροφήσει τα υγρά!
Δηλαδή με μισό Ευρώ έκανα άλλο ένα φαγητό χωρίς να χρειάζεται να πετάξω τίποτα προς τιμή της “Διεθνούς ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και την Σπατάλη Τροφίμων ” που είναι σήμερα 7 Οκτωβρίου!
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνεται και το Μελιτζανοπίλαφο αντί κριθαράκι να ρίξετε ρύζι της αρεσκείας σας!
Υπάρχει πάντοτε η έξυπνη ιδέα για οικονομία χωρίς να ξοδέψει κανείς σχεδόν μηδέν χρήμα!
ΤΡΩΤΕ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Όσο για τους καρεκλοκένταυρους πολιτικάντηδες μία μόνο λέξη θα αναφέρω:
“Φασκελοκουκούλοστα” δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι περισσότερο μαζί με τέτοια υποκείμενα πού φέρονται με ανθελληνικές πολιτικές ενέργειες και πράξεις!
Αισιοδοξία χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες αγαπημένοι φίλοι μου και ομόνοια μεταξύ μας!
Καλό Ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης!
Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο με Υγεία και Χαρά!
Χίος 8 Οκτωβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.