Κάτοικοι της Χίου μπλοκάρουν την τροφοδοσία προσφύγων και μεταναστών

Συνεχίζουν οι κάτοικοι των Καμποχώρων να βρίσκονται έξω από την ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου απαγορεύοντας την δίοδο οχημάτων τροφοδοσίας, καθαριότητας αλλά και εργαζομένων στο κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Οι κάτοικοι από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τον υπερπληθυσμό στη ΒΙΑΛ, αλλά και την καταπάτηση των περιουσιών τους περιμετρικά του κέντρου από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων μέχρι στιγμής εντοπίζονται προβλήματα στην τροφοδοσία, στην καθαριότητα αλλά και στις γραφειοκρατικές εργασίες που αφορούν το άσυλο. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Καμποχώρων – Χίου αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τα μπλόκα μέχρι την Πέμπτη όπου μετά το δημοτικό συμβούλιο θα συσκεφθεί εκ νέου η Επιτροπή Αγώνα Καμποχώρων Χίου για περαιτέρω ενέργειες. Καλούμε όλους τους αιρετούς τους φορείς της Χίου και τους συμπολίτες μας αύριο το πρωί στις 10:00 στα μπλόκα να δηλώσουν το παρόν τους και τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους Χιώτες στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη στις 6:00 ώστε να απαιτήσουμε να εφαρμοστούν οι ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου περί κλεισίματος της βιαλ. Οι λόγοι δημόσιας υγείας δεν έχουν εκλείψει».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.