Καλή Ανάσταση Γράφει η Γρηγορία Μαχαλιά

Κοσμοσυρροή στη Χίο γράφουν ορισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγουν και κάποια τοπικά site. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής για μετά το Πάσχα ισχυρίζονται κάποιοι άρα το νησί έχει επισκέπτες. Παρεμπιπτόντως δοκίμασα από περιέργεια να κλείσω εισιτήριο από Χίο-Πειραιά για την επόμενη ημέρα του Πάσχα από την ιστοσελίδα των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξυπηρετούν το νησί μας και τη Λέσβο, μια χαρά διαθεσιμότητα είχε. Μάλιστα είχε και δύο δρομολόγια ένα  από το λιμάνι της πόλης που μάλλον κάνει άγονη αφού περνάει από Μύκονο  ( με 9 ώρες  διάρκεια ταξιδιού) και καταλήγει Πειραιά και ένα από Μεστά (μέση διάρκεια ταξιδιού 7.5ώρες) προς Πειραιά.

«Τουριστικό ενδιαφέρον από μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία των Αθηνών και εξωτερικού», καυχιόνται  οι τοπικοί μας άρχοντες πανηγυρίζοντας ότι ξαναμπαίνουμε στον Πασχαλινό τουριστικό χάρτη  , αλλά πέραν των πενήντα, εξήντα Χιωτών Αθηναίων που ήρθαν στη Χίο,  άλλον επισκέπτη δεν βλέπω. Θα έρθουν λέει λίγοι Κύπριοι, θα έρθουν οι γείτονες Τούρκοι, θα έρθουν και  οι Χιώτες των Αθηνών . Τι άλλο πια θέλετε;  Αφού το είπαν και οι ειδικοί, «η Χίος θα ξαναμπεί στον Πασχαλινό τουριστικό χάρτη», «Όλες οι ενέργειες που γίνονται δεν γίνονται για  να προσελκύσουμε κόσμο φέτος αλλά του χρόνου…».

Κρίμα πάντως γιατί όσοι δεν έρθουν φέτος  θα χάσουν και τα δίμετρα Πασχαλινά αυγά …. Αυτά καλέ που έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης και της περιφέρειας. Όσοι δε  τυχεροί κάνουν μια βόλτα στον κήπο θα φωτογραφηθούν στις πεταλουδίτσες και  στις τουλίπες έτσι για να καταλάβουν ότι είναι Πάσχα.

Καλή Ανάσταση σε όλους!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.