Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! [ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ]

Επιστροφή στα θρανία σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η σχολική χρονιά ξεκινά με το πρώτο κουδούνι να ηχεί και να σηματοδοτεί το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και της ξεγνοιασιάς, αλλά και την  αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς.

 

                                Σχολικός Αγιασμός στο 4ο Γυμνάσιο Χίου

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα, αλλά με αρκετά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Φέτος, στην πρώτη φάση διορίστηκαν συνολικά 122 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων, με 30 δάσκαλους και 25 νηπιαγωγούς να διορίζονται στη Χίο.

Πιο τραγικά είναι τα πράγματα στη Β΄ Χίου (Οινούσσες και Ψαρά) όπου από τα 13 δηλωθέντα κενά καλύφθηκαν μόνο τα 2. Μεταξύ των 11 κενών που δεν καλύφθηκαν, τα 4 είναι κενά φιλολόγων, τα 2 μαθηματικών και το 1 φυσικής, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία των τριών μικρών σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά τους μαθητές στα δημοτικά σχολεία της Χίου θα φοιτήσουν για το σχολικό έτος 2018-2019, 3.077 μαθητές. Στην πρώτη τάξη του δημοτικού φέτος θα φοιτήσουν 512 συνολικά παιδιά , ενώ στα νηπιαγωγεία νήπια και προνήπια μαζί, αγγίζουν τα 839 παιδιά.

Νέα βιβλία

Τη νέα σχολική χρονιά, σε κάποιες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε ορισμένα μαθήματα.
Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε΄ Δημοτικού, το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β΄ Λυκείου, τα Γερμανικά της Α΄ Λυκείου και τα Γαλλικά της Β΄ Λυκείου.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.