Καλοκαίρι με αφάλεια στη Χίο – Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

 Όπως όλοι γνωρίζουμε το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Η πρωτόγνωρη κατάσταση την όποια βιώνουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, δυστυχώς, δεν θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε όλες τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει για φέτος. Οι ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας μεταβάλλουν συνεχώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για αυτό χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για την διοργάνωση τους.
Στη βάση αυτή η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας αποτελούν πλέον τη σημαντικότερη προτεραιότητα του Δήμου Χίου και προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη. Ωστόσο, δεν παύει, να αποτελεί και επιτακτική ανάγκη η στήριξη της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης, η ανάδειξη του πολιτισμού μας και η προβολή της Χίου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, τις ανάγκες τόσο της τοπικής αγοράς, των καλλιτεχνών και γενικότερα όλων των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού όσο και την επιθυμία των πολιτών για ψυχαγωγία και διασκέδαση, ο Δήμος Χίου θα προβεί σε συγκεκριμένο αριθμό εκδηλώσεων με σκοπό να προβάλλει τον σύγχρονο και παραδοσιακό πολιτισμό και να στηρίξει έμπρακτα τους τοπικούς επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται, τηρώντας πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και τους υγειονομικούς κανονισμούς που επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2020 “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 με ΑΣΦΑΛΕΙΑ” θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, χορού, εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία θα λάβουν χώρα από τα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου μας, την προβολή του νησιού μας καθώς και την ενίσχυση των τοπικών καλλιτεχνών της Χίου. Επιπλέον, στόχος για το φετινό καλοκαίρι είναι και η ψυχαγωγία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού, οι οποίοι θα θέλουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές χωρίς άγχος και πίεση αλλά με ξεγνοιασιά και ψυχική ανάταση. Για το λόγο αυτό, πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των πολιτών θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αριθμός εκδηλώσεων με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων θα βρίσκεται η Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Αυγούστου. Η φετινή Έκθεση είναι επετειακή καθώς γιορτάζει τα 20 της χρόνια και για το λόγο αυτό καθ’όλη την διάρκεια της θα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλή διασκέδαση και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Στόχος του πολιτιστικού καλοκαιριού είναι η ανάδειξη της φιλαναγνωσίας ως ένας τρόπος γνήσιας ψυχαγωγίας καθώς και η προσέλκυση της νεότερης γενιάς, η οποία τείνει ολοένα και περισσότερα να απομακρύνεται από την μελέτη ποιοτικών βιβλίων.
Τέλος, το φετινό καλοκαίρι θα περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία σήμερα σας ανακοινώνουμε επίσημα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 17/7- Παρασκευή 16/8 Έκθεση Βιβλίου Λιμάνι
Η Έκθεση Βιβλίου γιορτάζει 20 χρόνια στη Χίο και σας προσκαλεί να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή της φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους! Τα βιβλιοπωλεία της Χίου που θα συμμετέχουν είναι η Πυξίδα, η Γραφίδα και το βιβλιοπωλείο Καμπάνη. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουλίου στις 20:00 στο λιμάνι της Χίου με χαιρετισμό του Δημάρχου και μουσική επένδυση της εκδήλωσης από τον αγαπημένο μας Dj Μανώλη Βερβεράκη και την ομάδα κρουστών BATALA Chios. Η λήξη της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου.
Σάββατο 18/7 & Κυριακή 19/7- 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Χρωμάτων & Φαντασίας στο Καστρομηνά
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χίου σας προσκαλεί στο 1ο παιδικό Φεστιβάλ Χρωμάτων & φαντασίας στο Θέατρο Καστρομηνά από τις 17:00 – 22:00 στις 18-19 Ιουλίου. Σας περιμένουν πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους όπως εργαστήρια, φουσκωτά και θεατρικά παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Παρασκευή 24/7 & Σάββατο 25/7- ‘Τα ρέστα’- 21:00
Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου σας προσκαλεί στη παράσταση του Εργαστηρίου Θεάτρου “Τα ρέστα” του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία Λένιας Ξενάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Οθωμανικό Λουτρό (εντός του κάστρου Χίου) την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων διατίθενται δελτία προτεραιότητας στην υποδοχή του Ομηρείου. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λαγκάδα, τα Μεστά και την Βολισσό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Τετάρτη 29 Ιουλίου Παρουσίαση Βιβλίου Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη 19:30
Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Δήμος Χίου και οι Εκδόσεις “άλφα πι” σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου της κα. Αθηνάς Κ. Ζαχαρού-Λουτράρη ‘’Η Πλατεία Βουνακίου Χίου τόπος εκτελέσεων κατά την τουρκοκρατία’’ στη Πλατεία Βουνακίου Χίου στις 19:30. Θα εξαγγείλουν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Ευτυχία Βλυσίδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ιστορικός και η συγγραφέας.
Παρασκευή 31/7 Συναυλία Trip-20:30 στο Λιμάνι
Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου το νεανικό-ροκ μουσικό συγκρότημα Trip θα μας διασκεδάσει για ακόμα μία φορά την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 20:30 στο Λιμάνι!
Σάββατο 1/8 Συναυλία Κώστα Μπογιατζή & Πηνελόπης Γκίκα-21:30
Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου πάμε όλοι Καρφά! Μία έντεχνη βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο τραγούδι με ερμηνευτές τους αγαπημένους μας Χιώτες καλλιτέχνες Κώστα Μπογιατζή και Πηνελόπη Γκίκα στον Καρφά στις 21.30.
Κυριακή 2/8 Έκθεση Φωτογραφίας Ομάδα Κάστρου
Η Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο «Απόλλων» στο Κάστρο της Χίου, θα μας ταξιδέψει σε μορφές ψυχαγωγίας από το παρελθόν. Θα διαρκέσει μία εβδομάδα και η θεματολογία της θα αφορά τους τρόπους διασκέδασης/ψυχαγωγίας των κατοίκων της Χίου από τη δεκαετία του 1980 και προγενέστερα. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Δευτέρα 3/8 – 8/8 Μουσικό Φεστιβάλ Χίου
Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο σας προσκαλεί στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου από τις 3 έως τις 8 Αυγούστου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή Οθωμανικών Λουτρών, στο Μουσείο Μαστίχας και τον Κάμπο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Τετάρτη 5/8 Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου
Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου θα σας παρουσιάσει την Τετάρτη 5 Αυγούστου έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ‘’Χίος’’ στις 20:30 στο Περιβόλι στο Κάμπο.
Τετάρτη 5/8 Συναυλία Δημήτρης Λιούντρης-21:30 Καστρομηνάς
Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης Δημήτρης Λιούντρης μας περιμένει στο πολυχώρο Καστρομηνά την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 21:30. Με την συναυλία του “Λαϊκοί Δρόμοι”, ο γνωστός ερμηνευτής θα κάνει ένα αφιέρωμα στο λαϊκό ρεπερτόριο και ιδιαίτερα θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες των Χρήστο Νικολόπουλο, Άκη Πάνο και Άκη Κουγιουμτζή.
Παρασκευή 7/8 Παρουσίαση Στέφανου Ξενάκη-20:00 Λιμάνι
Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου με μεγάλη χαρά θα βρίσκεται κοντά μας ο Στέφανος Ξενάκης, γνωστός συγγραφέας χιακής καταγωγής των bestseller ‘’Το Δώρο’’. Θα μας δώσει συμβουλές αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης που θα μας βοηθήσουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι! Θα βρίσκεται τη Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Λιμάνι.
Παρασκευή 7/8-9/8 Έκθεση Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας
Στις 7, 8 και 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Βιβλιοδεσίας και Βιβλιογλυπτών από το Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου του κ. Στείρου και των μαθητών του στην αίθουσα του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Άγιος Γεώργιος στο χώρο του Κάστρου από τις 19:00- 22:00.
Σάββατο 8 Αυγούστου “ Ο ευτυχισμένος Πρίγκηπας”, Καστρομηνά
Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο σας προσκαλεί στη θεατρική παιδική παράσταση ‘’Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας” στο Θέατρο Καστρομηνά. Η ώρα της παράστασης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Σάββατο 8/8 Συναυλία Κωνσταντίνος Αργυρός
Συναυλία από τον διάσημο τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό με φιλανθρωπικό σκοπό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις με συγκεκριμένη χωρητικότητα. Ο Αργυρός με την παρουσία του στο νησί μας θα κάνει μία εξαίρεση φέτος καθώς γενικότερα δεν συνηθίζει να κάνει καλοκαιρινές περιοδείες. Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την δημιουργία παιδικής χαράς ΑΜΕΑ στη Χίο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή της συναυλίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Τρίτη 11/8 Ομιλία Κώστα Στοφόρου-20:00 Λιμάνι
Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Λατρεύει τη Χίο και για το λόγο αυτό η παρουσία του τιμά το νησί μας. Θα μας μιλήσει για έναν ξεχωριστό και μοναδικό φίλο του ανθρώπου, το καλό βιβλίο στις 11 Αυγούστου 20:00 στο Λιμάνι.
Τετάρτη 12/8 -3ο Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας-19:30 Λαγκάδα
Ένα Φεστιβάλ θεσμός που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στη Λαγκάδα με θέμα τις τοπικές γεύσεις της Χίου και σημαντικούς ομιλητές όπως η κα. Στέλλα Γιανακάκη από την ΕΜΧ, η κα. Στέλλα Τσιροπινά από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Ιζαμπέλα Πεπόνη, διατροφολόγος καθώς και ομιλητές από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

Εκδήλωση για την αξία της φιλαναγνωσίας με την κ. Μαρία Δουρίδα Μηταράκη:

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη θα βρίσκεται μαζί μας σε μία συζήτηση για την ανεκτίμητη αξία του παιδικού βιβλίου. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το νέο βιβλίο της κ. Μηταράκη και να εμπλακούμε σε ένα ξεχωριστό και όμορφο δρώμενο για μικρούς και μεγάλους με επίκεντρο το βασικό θέμα της ωρίμανσης και της ενηλικίωσης στην πορεία της ζωής.
Παρασκευή 17/8 Συναυλία του Μάνου Βασιλάκη στο Πετροκάραβο Βροντάδου-20:00
Ο ανερχόμενος Χιώτης καλλιτέχνης Μάνος Βασιλάκης σε ακόμη μία εμφάνιση του στο Πετροκάραβο Βροντάδου θα ερμηνεύσει το έντεχνο και νεανικό ρεπερτόριο του στις 20:00 στις 17 Αυγούστου!
Τετάρτη 19/8 Συναυλία με τον Παντελή Λύκο, Αφανής Ναύτης-21:30
Μία μεγάλη μουσική βραδιά “Σε ήχο έντεχνο” με βασικό πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ερμηνευτή Παντελή Λύκο μας περιμένει στις 19 Αυγούστου στις 21:30 στον Αφανή Ναύτη. Ο Παντελής Λύκος θα κάνει την εμφάνιση του πλαισιωμένος από έξι μουσικούς σε μία συναυλία στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής έντεχνης και έθνικ μουσικής σκηνής… οι παραδοσιακοί ήχοι μπλέκονται με σύγχρονες ενορχηστρώσεις και η εναλλαγή ρυθμών και ήχων έχουν ως σκοπό τη συμμετοχή των θεατών σε ένα ταξίδι μουσικής από το πρώτο λεπτό μέχρι και την αποφώνηση της συναυλίας. Καλή ακρόαση!
Κυριακή 23 & Δευτέρα 24/8 ‘’Αχ αυτά τα φαντάσματα-21:00
Η θεατρική ομάδα Χίου θα ανοίξει την αυλαία για δύο παραστάσεις στις 23 και 24 Αυγούστου στις 21:00 στο Θέατρο Καστρομηνά. Ο Τίτλος της παράστασης είναι «Αχ αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Παρασκευή 28/8 ‘’Χορεύοντας εν πλώ’’ Λιμάνι 21:00
Η ολοκλήρωση των φετινών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι με Ασφάλεια στη Χίο” θα πραγματοποιηθεί με μία μουσικοχορευτική εκδήλωση με ακροβατικά εν πλω! Η εκδήλωση “Χορεύοντας εν πλω” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τον Ναυτικό Όμιλο Χίου, το Σύλλογο Αλιέων και τις Σχολές Χορού του νησιού. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Μανώλης Βερβεράκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.