Καμία μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας το 2019

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Γιώργο Μπελέγρη, δεν θα υπάρξει μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, όσον αφορά την οικιακή χρήση.
Η τιμή του συντελεστή φτάνει στο 1,83 € ανά τ.μ. για όλη τη Χίο εκτός από τη Δημοτική Ενότητα Αμανής και τις τοπικές κοινότητες Αμάδων, Βικίου, Καμπιών και Σπαρτούντας, όπου ο συντελεστής ορίζεται στο 1,10 € ανά τ.μ. Ακόμη, ο συντελεστής για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά, τις δημοτικές κοινότητες Βροντάδου και Καρδαμύλων και τις τοπικές κοινότητες Λαγκάδας, Καταρράκτη, Καλαμωτής και Πυργίου αγγίζει τα 2,50 € ανά τ.μ.
Μείωση στα ανταποδοτικά τέλη θα ισχύσει σε μία μικρή κατηγορία επιχειρήσεων του νησιού, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις. Ο συντελεστής των τελών καθαριότητας για επαγγελματική χρήση ορίζεται στα 3,17€ ανά τ.μ. στη δημοτική ενότητα Χίου, εκτός των μεταποιητικών επιχειρήσεων οι οποίες έχουν το χαμηλότερο συντελεστή του 1 € ανά τ.μ. Στη Χίο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, υπάρχουν 233 μεταποιητικές επιχειρήσεις. Στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, περιλαμβάνονται οι ποτοποιίες, τα ξυλουργεία, οι επιχειρήσεις χαρτιού, καθώς και οι επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών γλυκών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.