Καμία σχέση τα έργα στα γήπεδα Αγ.Γεωργίου,Θυμιανών,Εφήβου και Συκιάδας-Λαγκάδας με τις εκλογές στην ΕΠΣ Χίου.

Καμία σχέση τα έργα στα γήπεδα Αγ.Γεωργίου,Θυμιανών,Εφήβου και Συκιάδας-Λαγκάδας με τις εκλογές στην ΕΠΣ Χίου.

Αυτό δήλωσε μετά από σχετική ερώτηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου κος  Ι.Ξενάκης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τα έργα που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν από τον Δήμο στον τομέα του αθλητισμού.

Παρόντες ήταν εκτός από τον κο Ξενάκη, ο Αντιδήμαρχος κος Π.Μανδάλας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου κος Ι.Μανάρας και  από τις Τεχνικές  Υπηρεσίες ο κος Δημόκριτος Δαμαλάς .

Συγκεκριμένα  ο Δήμος Χίου προχωρά στην αλλαγή πλαστικού χλοοτάπητα( και συναφών έργων) στα γήπεδα Αγ.Γεωργίου και Θυμιανών προϋπολογισμού 547.000 Ευρώ καθώς και στην υπογραφή νέου χρησιδανείου (τριετούς διάρκειας) για το γήπεδο του Εφήβου στον Κάμπο με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπλαση του, ύψους 50.000 Ευρώ.

«Το χρηματοδοτικό πλαίσιο, 2.900.000 Ευρώ, είναι εδώ! Προχωράμε σοβαρά και υπεύθυνα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων!» Δήλωσε ο κος Ξενάκης.

Ο κος Μανάρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προμήθεια φώτο φίνις για το Στάδιο της πόλης Χίου καθώς και δύο ηλεκτρογεννητριών ,η μια για το γήπεδο της πόλης και η άλλη για το κλειστό κολυμβητήριο.

Ο κος Μανδάλας μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για παρεμβάσεις στο γήπεδο του Δαφνώνα ,περιοχής της οποίας είναι χωρικός Αντιδήμαρχος.

Ο κος Δημόκρ.Δαμαλάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αντικατάστασης των μπασκετών σε όλη την Χίο μετά από το θλιβερό γεγονός του θανάτου ενός νεαρού άνδρα στην Δασκαλόπετρα το καλοκαίρι του 2019. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αλλαχθούν σχεδόν όλες οι μπασκέτες του Νησιού με προτεραιότητα αυτών στα λειτουργούντα σχολεία. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού περίπου 300.000 Ευρώ και προβλέπει την αντικατάσταση περίπου 150 μπασκετών ενώ εκπονούνται επιπλέον μελέτες για τα γήπεδα Πόλης Χίου, Λιθίου και Καλαμωτής  που μετά την «ωρίμανσή» τους θα αναζητηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης ώστε να υλοποιηθούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.