Καμιά εμπλοκή δεν έχει η Περιφέρεια στο περιεχόμενο των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Με αφορμή τα πολλά σχόλια που έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί, μετά την παρουσία της γνωστής χορεύτριας Αναστασίας Γιουσεφ στον Αγά της Ελάτας η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με ανακοίνωση της, που εστάλη το πρωί της Τετάρτης, σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξηγεί ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Να σημειωθεί ότι η επιλογή της χορεύτριας- μοντέλου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Αγά της Ελάτας και κοσμούσε την αφίσα που ανέφερε ότι συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, δέχθηκε δριμύ κριτική από τη «Συμπαράταξη Πολιτών».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αναφέρει τα εξής:

«Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας κάνουμε γνωστά τα εξής:
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στηρίζοντας έμπρακτα το έργο των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων της Χίου ενίσχυσε οικονομικά στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης 12 συνολικά συλλόγους της Χίου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν μετά από αιτήματά τους. Η οικονομική ενίσχυση γίνεται με βάση την  294/7-3-2019 ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Καμιά εμπλοκή δεν έχει η Περιφέρεια στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων το οποίο αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων. Κοινοποιούμε απόσπασμα της 294/7-3-2019 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής:
«Συνδιοργάνωση με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Ελάτας «Γ. Βερίτης» της παραδοσιακής αποκριάτικης εκδήλωσης με τίτλο «Αγάς Ελάτας» στην πλατεία της Ελάτας την Καθαρά Δευτέρα 11/03/2019. Κατόπιν του αιτήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτας στον οποίο αναφέρεται αναλυτικά ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης για συνδιοργάνωση εκδήλωσης, η Π.Ε. Χίου θα καλύψει τη δαπάνη προμήθειας παραδοσιακών Χιώτικων ποτών αξίας 497.18 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.