Καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Χίου

 

Υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά του νησιού μας. Αλήθεια, τί προκαλούν στην υγεία μας;

Νέες καμουφλαρισμένες κεραίες τοποθετούνται σε ιδιόκτητες κατοικίες συνεχώς λόγω των αυξημένων αναγκών της κινητής τηλεφωνίας. Ποιος έχει ελέγξει τί προκαλούν στην υγεία μας και αν τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες αφού έχουν τοποθετηθεί ακόμη και σε ακτίνα 200μ. από το “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο της Χίου;

Συνήθως βρίσκονται καμουφλαρισμένες σε ταράτσες ακατοίκητων και μημ σπιτιών, σαν πινακίδες, καμινάδες κ.ά. για να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις από τους κατοίκους των περιοχών.
Στην περιοχή του νοσοκομείου ήδη οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν την απομάκρυνση τοποθετημένης σαν αυτοσχέδια καμινάδα «εντέχνως καμουφλαρισμένης κεραίας με συναφή μηχανήματα» σε ημιτελή  πολυκατοικία έναντι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.

 

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και σε μικρή ακτίνα του συγκεκριμένου οικήματος βρίσκεται το Νοσοκομείο Χίου, καταστήματα εστίασης και σχολεία σε απόσταση αναπνοής.

Στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας επί της οδού Λ. Αιγαίου σε ακτίνα 200μ. έχουν πέσει στην αντίληψη των περαστικών και των κατοίκων, δυο κεραίες κινητής, καμουφλαρισμένες και μάλιστα σε ταράτσες ενοικιαζόμενων δωματίων.

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται εάν έχουν γίνει μετρήσεις από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και εάν οι συγκεκριμένες κεραίες είναι αδειοδοτημένες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ποιος θα μας απαντήσει;

 

 

Σχετικά με τα καμουφλαρίσματα να ενημερώσουμε τους κατοίκους, ότι δεν παίζει κανένα ρόλο, ούτε στην αδειοδότηση, ούτε στην ακτινοβολία. είναι η πρακτική των εταιρειών για να μην προκαλούν ανησυχία, αλλά αντιθέτως προκαλούν καχυποψίες.

Η (ΕΕΑΕ) Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, έχει ελέγξει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ο φάκελος των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών είναι πλήρης με τεχνικές μελέτες ραδιοεκπομπών, υπάρχουν τοπογραφικά διαγράμματα τι κτίρια υπάρχουν σε ακτίνα SOS (Νοσοκομείο, Σχολεία) από την κεραία;

 

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Απειλείται η υγεία των πολιτών από την έκθεση τους σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία; Γιατί παραπλανούν τους κατοίκους με το καμουφλάρισμα;

Έχουν ελεγχθεί οι συγκεκριμένες κεραίες κατά πόσο η τοποθέτηση τους παραβιάζει τις διατάξεις περί προστασίας του ανθρωπογενούς ή του φυσικού περιβάλλοντος; Υπάρχει έγκριση περιβαλλοντικών όρων;
Τηρούνται όρια ασφαλείας έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Αναμένουμε απαντήσεις…

Φιλικά Παντελής Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.