Κατά της μονάδας καύσης ελαίων στην Λαγκάδα ο Δήμος Χίου

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της Λαγκάδας με πανό κατέβηκαν και διαμαρτυρήθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου Χίου, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Λαγκάδας καθώς και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, αποφασίστηκε ο Δήμος Χίου να προσφύγει κατά της απόφασης χωροθέτησης μονάδας καύσης ελαίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Λαγκάδα.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση η πρόταση του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Να ειδοποιηθεί η αστυνομία για να αποτραπεί οποιαδήποτε οικοδομική εργασία στο σημείο, με δεδομένο πως δεν έχει παραχωρηθεί οικοδομική άδεια.
  • Να κατατεθεί Αίτηση Θεραπείας στην Αποκεντρωμένη, με συνεννόηση της Υπηρεσίας Δόμησης, της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
  • Να εξεταστούν τα ένδικα μέσα καθώς και να προσφύγουν κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της διαδικασίας  κατατέθηκε πρόταση από τον Βασίλη Μυριαγκό ο οποίος ζήτησε στην πρόταση να συμπεριληφθεί ότι ο Δήμος Χίου στηρίζει τις επενδύσεις, πρόταση που υπερψηφίστηκε από τον Σ. Συριώδη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.