Καταβάλλονται €10 εκατ. για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Απάντηση στην Αναφορά του Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη Μηταράκη που είχε καταθέσει στη Βουλή, σχετικά με την καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ.) στους δικαιούχους του Μεταφορικού Ισοδύναμου, έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως γνωστοποιείται, μετά την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ξεκίνησε ήδη από τις 13 Δεκεμβρίου 2023 η καταβολή στους λογαριασμούς των δικαιούχων, συνολικού ποσού 10 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληρωμές αφορούν 117.924 ωφελούμενες μονάδες για το 2022 και καύσιμα για το πρώτο τετράμηνο του 2023. Αναφορικά με τα καύσιμα επιχειρήσεων, οι καταβολές αφορούν 2.974 επιχειρήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταβολής των πιστώσεων, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 θα καταβληθεί το υπολειπόμενο των οφειλών.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του το Υπουργείο, σχετικά με τις επιχειρήσεις και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί σε σχέση με το 2022, διευρύνεται ο έλεγχος από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) των σχετικών αιτήσεων, όπως προβλέπεται, και μετά από ευρήματα, με στόχο τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των διαθέσιμων πόρων και του δημοσίου συμφέροντος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.