Καταγραφή στο Αμπελουργικό Μητρώο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Χίου καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες μικρών αμπελοτεμαχίων (έκτασης 100mέως 1000m2) όπως προβούν στην καταγραφή τους στο Αμπελουργικό Μητρώο.

 

Για την ορθή καταγραφή του αμπελοτεμαχίου στο Αμπελουργικό Μητρώο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στην Υπηρεσία με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  • Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται το ΑΦΜ του παραγωγού.
  • Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης
  • Αντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια, τα οποία πρέπει να αναγράφουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, να αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων (τοποθεσία, έκταση, χαρτογραφικό κωδικό κλπ) και τη χρονική περίοδο μίσθωσης και να έχουν θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών (αφορά τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης που δεν θεωρούνται από την αρμόδια ΔΟΥ και τα χρησιδάνεια)
  • Γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του τεμαχίου με σύστημα ΕΓΣΑ-87 ή απόσπασμα χαρτογράφησης από το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Επισημαίνεται ότι η καταγραφή όλων των αμπελοτεμαχίων στο Αμπελουργικό Μητρώο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή δήλωσης συγκομιδής, η οποία αποτελεί βασικό δικαιολογητικό έγγραφο για την έκδοση άδειας απόσταξης για τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς από το Τελωνείο, σύμφωνα με την παράγρ. Ε του ν.2969/2001 όπως τροποποιήθηκε από το ν.4916/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Χίου (κα. Ευθυμία Κουκούλη, τηλέφωνο: 22713 53336 και e-mail: e.koukouli@2539.syzefxis.gov.gr).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.