Καύσωνας προ των πυλών: Από Πέμπτη το πρώτο «κύμα» ζέστης με 37άρια, οι θερμοκρασίες σήμερα σε δέκα πόλεις

Η ζέστη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, κορύφωση αύριο με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά – Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα, λίγες μπόρες στα βόρεια – Στους 31 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν Πέμπτη και Παρασκευή οπότε το θερμόμετρο θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Το Σάββατο αν και στα νότια θα παραμείνουν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα πέσει λίγο. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή σε όλη τη χώρα ενώ αναμένονται μάλιστα και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια.

Ένας μίνι καύσωνας λοιπόν,  αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 38 βαθμούς.

Πιο ζεστή μέρα αναμένεται ότι θα είναι η Πέμπτη, ενώ το κύμα ζέστης θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο. Την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει.

Ο καιρός σήμερα με μια ματιά
-Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
-Η θερμοκρασία θα ανέβει και στα μέσα της εβδομάδος θα φτάσουμε τοπικά περί τους 35 βαθμούς Κελσίου

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.