Κιβωτός του Κόσμου: Δημοσίευμα «καταπέλτης», στα κρυφά άδειασαν μυστική θυρίδα από τράπεζα

Τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, την Τρίτη το μεσημέρι, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία ελέγχεται για κακοποιήσεις ανηλίκων και για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.

Στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Με σαφείς πλέον ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές, τις δωρεές πολλών εταιριών αλλά και ιδιωτών.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, το μυστικό άδειασμα υπήρξε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να αφορούσε και ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπεύθυνους της δομής.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού είχε στόχο αφού αδειάσει την θυρίδα να ανοίξει νέα σε άλλη τράπεζα στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Μάλιστα, φέρεται να είχε ήδη ενημερώσει την τράπεζα για το άνοιγμα νέας θυρίδας χωρίς όμως το σχέδιο να υλοποιηθεί.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.