«Κλείδωσε» η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: η 31η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία εμβολιασμού αλλιώς (μάλλον) απόλυση

 

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που «κληρώνει» για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και το μέλλον τους στο ΕΣΥ, με την προθεσμία για τον εμβολιασμό τους – προκειμένουν να επιστρέψουν στην εργασία τους – να εκπνέει στις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη Real News, το υπουργείο Υγείας πρόκειται να εισηγηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την απόλυση των υγειονομικών που εξακολουθούν να αρνούνται τον εμβολιασμό, με την διάταξη για την απόλυση να είναι έτοιμη, έπειτα κι από σχετική συνεργασία με το ΥΠΕΣ.

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει πως ο εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού θα είναι προαπαιτούμενο για τον διορισμό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συμπαρασύροντας και όσους ήδη απασχολούνται.

Το ότι η απόφαση έχει «κλειδώσει» επιβεβαιώθηκε, μάλιστα, από τον Παναγιώτη Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. των γιατρών δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, ο οποίος, μιλώντας στον Real FM, αποκάλυψε ότι στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι η απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η ρύθμιση αφορά περίπου 7.000 υγειονομικούς που απασχολούνται στο ΕΣΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.