«Κλείδωσε»: Πότε θα γίνουν οι Εθνικές Εκλογές 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε όλα τα πιθανά σενάρια, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην προσφυγή στις κάλπες.

Τα τρία σενάρια, λοιπόν, είναι τα εξής:

  1. Εκλογές τον Οκτώβριο. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος δεν άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, κάτι για το οποίο εμφανίστηκε σχεδόν… βέβαιος ο Αλέξης Τσίπρας.
  2. Εκλογές το Μάρτιο. Είναι το πλέον αδύναμο σενάριο αυτή τη στιγμή. Θα συμβεί σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
  3. Εκλογές το Μάιο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη βρει τους 151 βουλευτές, αφού τα νούμερα, θεωρητικά πάντα, βγαίνουν. Έτσι, λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, θα επιχειρήσει με έναν ανασχηματισμό να διατηρηθεί για μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές το αργότερο μέχρι τις 26 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο οποίο θα πρέπει σήμερα να απαντήσει ο υπουργός Άμυνας: «Είτε ψηφίζεις τη συμφωνία των Πρεσπών και συνεχίζεις να στηρίζεις, όπως έκανες και με άλλα νομοσχέδια που δε συμφωνούσες, είτε αίρεις την εμπιστοσύνη σου στην κυβέρνηση και σου “κλέβω” τρεις – τέσσερις βουλευτές».

Το πιο πιθανό σενάριο, το οποίο ήδη διακινούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο Καμμένος θα επιμείνει στη θέση του για άρση της εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από την πρωινή παρέμβαση Κατσίκη ο οποίος είπε ότι θα επιμείνουν στην ψήφο κατά της κυβέρνησης και μόνον ο Παπαχριστόπουλος θα είναι εκτός γραμμής.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.