Κλειστά αύριο Δευτέρα σχολεία στο Ν. Χίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 σχολεία στα Καρδάμυλα λόγο του φράγματος ΣΑΡΑΠΙΟΥ.

Κλειστός θα συνεχίσει να παραμένει και ο δρόμος προς Καρδάμυλα μετά την επικίνδυνη στάθμη του φράγματος Σαραπιού μέχρι νεοτέρας. Μέχρη τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Καρδαμύλων αύριο Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Στην συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας, του παραρτήματος Βορείου Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποφάσισε με εισήγηση και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε εκτάκτως, να απορριφθεί η πρόταση Δήμου και Περιφέρειας για ελεγχόμενη διέλευση των οχημάτων, με αποτέλεσμα ο δρόμος προς Καρδάμυλα, να συνεχίζει να παραμένει κλειστός μέχρι νεοτέρας.

Η στάθμη του νερού στο φράγμα έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής κατά μισό με ένα μέτρο, ωστόσο ο κίνδυνος διάβρωσης του σώματος του ημιτελούς έργου με συνέπεια την ολική κατάρρευση του, παραμένει υπαρκτός και υψηλός αν δεν αδειάσει τελείως το φράγμα και δεν παρθούν μέτρα ώστε να μην ξαναγεμίσει στο μέλλον.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.