Κλειστά Σχολεία Λόγω Χαμηλών Θερμοκρασιών

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία «Ελπίδα». Πιο σημαντική καιρικά ημέρα θα είναι η Δευτέρα όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές, θα επηρεάσουν και τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

 

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου το πολύ κρύο παραμένει, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες δημιουργώντας προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντ1 Αιγαίου (ant1aigaiou.gr) και της Εφημερίδας Χιώτικης Διαφάνειας (diafaneia.com), η απόφαση των εμπλεκόμενων αρχών του νησιού μας, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις ημέρες Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ενώ θα αναμένετε νεότερη απόφαση για τις επόμενες ημέρες.

Έτσι, γυμνάσια και λύκεια θα πραγματοποιούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, μέσω της γνωστής πλέον πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες: 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα λύκεια.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση τις ίδιες παραπάνω ώρες.

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, σε προσκοπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει:

Επειδή υπάρχει διάχυτη έγνοια και στους γονείς και στα παιδιά τι θα γίνει με τα σχολεία από Δευτέρα με δεδομένες τις χαμηλές θερμοκρασίες και την κακοκαιρία. Ενημερώνω λοιπόν ότι αύριο μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει πλήρης εικόνα οπότε και θα αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων που σχεδόν το θεωρώ δεδομένο ,όμως λίγη υπομονή. Δεν υπάρχει καμμία μα καμμία περίπτωση με το επερχόμενο ψύχος ,τα παιδιά μας να υποστούν δοκιμασία ,σε συνάρτηση και με την πανδημία και για όσο χρειαστεί.Είμαστε σε ετοιμότητα και στις επάλξεις……

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.