Κοινό δελτίο τύπου των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ΣυμμαΧία Αξιών, Πρωτοβουλία για τη Χίο, Χίος Μπροστά, Δίκτυο Πολιτών

 

Τείχος στην αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων που μαζεύει ο Δήμος από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών όρθωσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τεκμηριωμένες προτάσεις και συστηματική δουλειά, εξασφάλισαν την επάρκεια και βελτίωση στη λειτουργία της υπηρεσίας, τη δίκαιη κατανομή μεταξύ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων. Σε μια περίοδο που για να ανταποκριθούμε στις πρωτόγνωρες οικονομικές προκλήσεις του σήμερα και του αύριο απαιτείται σύνεση, η δημοτική αρχή του κου Κάρμαντζη επιχείρησε να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά, τη σπάταλη διαχείρηση πόρων “σαν να μην υπάρχει αύριο”, βαρύνοντας την τσέπη των δημοτών πολύ περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Η πολύ μεγάλη αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί φέτος, αυξάνει τα τετραγωνικά μέτρα και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για μεγαλύτερες επιφάνειες. Έτσι θα συσσωρευθεί ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα, μέσα στο 2021, γεγονός που από μόνο του είναι πρόκληση στη συνετή διαχείριση, χωρίς να σκορπιστεί σε δαπάνες φιγούρας ή ρουσφετολογική διαχείριση.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που στήριξαν την τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση τους, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα χρήματα του Χιώτη δημότη:

– Εξορθολόγισαν τα έξοδα καθαριότητας και φωτισμού,

– Περιέκοψαν αχρείαστες δαπάνες, που συνήθως κατέληγαν σε απευθείας αναθέσεις,

– Εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών,

– Μείωσαν σε μεγάλο βαθμό το βάρος των ανταποδοτικών που θα σηκώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του νησιού,

– Μείωσαν τον αριθμό των διαφορετικών συντελεστών για τις δημοτικές ενότητες,

– Διασφάλισαν τη βελτίωση της θέσης των ευπαθών ομάδων, με προσθήκη, για πρώτη φορά, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών στους απαλλασσομενους για τα χαμηλά εισοδήματα,

– Προέταξαν την απαλλαγή των αγροτικών αποθηκών από την καταβολή ανταποδοτικών, καθώς και των κελιών Ιερών Ναών, των κτιριών και αιθουσών των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων,

– Διατήρησαν τις απαλλαγές και εκπτώσεις για ΑΜΕΑ , Πολύτεκνους και νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η υπεύθυνη στάση και η σθεναρή θεσμική θέση των αντιπολιτεύσεων στο περίπλοκο αυτό θέμα, δίνει μια ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί τα σημεία των καιρών και τη διαφάνεια που απαιτεί ο Χιώτης στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος, να σταματήσει τη διαχείριση των ζητημάτων με τη λογική των πελατειακών σχέσεων, της ευνοιοκρατίας και των αλόγιστων απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους αλλά και να αξιοποιήσει τη γόνιμη συνεργασία προς όφελος του Χιώτη και της Χιώτισσας.

Χίος 22/11/2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.