«Κοντσέρτο για πιάνο και βωβό κινηματογράφο» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου (13/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, οργανώνει την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο, στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου.

 

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται:

  • Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ώρα 10:00).

Ο συνθέτης και σολίστ Γιώργος Σαλτάρης αξιοποιεί αποσπάσματα δύο ταινιών, τα οποία συνομιλούν με ένα πιάνο επί σκηνής, αναλύοντας την τεχνική της πρωτότυπης μουσικής επένδυσης (original soundtrack). Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον βωβό κινηματογράφο και την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της μουσικής στην 7η Τέχνη κατά τις δεκαετίες 1920 και 1930. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η ενθάρρυνση των μαθητών να συνθέσουν πρωτότυπη μουσική για την επένδυση σχολικών θεατρικών παραστάσεων ή / και σχολικών κινηματογραφικών παραγωγών.

 

  • Προβολή του film noir «Τα φώτα της πόλης» (1931) με τη συνοδεία πιάνου, για γενικό κοινό (ώρα 20:00).

Μια από τις πιο συγκινητικές και ανθρώπινες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, με θέμα την αυταπάρνηση και την ανιδιοτελή αγάπη προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Προηγείται εισαγωγική ομιλία του Γιώργου Σαλτάρη, για τη γέννηση του βωβού κινηματογράφου σε συνάρτηση με τη μουσική επένδυση βωβών ταινιών.

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Για το εργαστήρι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.