Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Στα 73 ο αριθμός των κρουσμάτων

Στο υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, οι παρεμβάσεις που γίνονται προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο σύνολο από την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Στα 73 πλέον τα κρούσματα
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα.
Με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα με κοροναϊό που ανακοινώθηκαν την Κυριακή είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Νωρίτερα στην ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είχε αναφερθεί ότι «ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται». Το νέο στοιχείο που προέκυψε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, δηλαδή και τα επτά, σχετίζονται με ήδη υπάρχοντα και κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού, θα ανακοινώσουν σήμερα, Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.