Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από το υπ. Υγείας στις 18:00 με Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κρατήθηκε από την κυβέρνηση, ως το βαρύ χαρτί για τα δύσκολα του κορονοϊού

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

H επανεμφάνιση του καθηγητή έρχεται ύστερα από δυόμιση μήνες, καθώς την τελευταία του εμφάνιση είχε κάνει στις 26 Μαιού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κρατήθηκε από την κυβέρνηση, ως το βαρύ χαρτί για τα δύσκολα, που όπως φαίνεται ήρθαν, μετά τα συνεχόμενα αυξημένα κρούσματα. Σήµερα ο καθηγητής µοιάζει να είναι απαραίτητος περισσότερο από κάθε άλλη στιγµή, ειδικά µετά τη χαλάρωση των πολιτών που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη αυστηρότερων µέτρων προστασίας. Αλλωστε οι επιστήµονες εκφράζουν φόβους ότι µπορεί να βρεθούµε µπροστά σε µια νέα µεγάλη διασπορά στην κοινότητα, εάν δεν προσέξουµε τις επόµενες ηµέρες. Και το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα έχει συνδυαστεί µε την ήρεµη δύναµη των συµβουλών και της ορθής διαχείρισης των περιστατικών.

∆εν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σήµερα πολλοί αναζητούν τον Σωτήρη Τσιόδρα να αποφανθεί εάν κινδυνεύουµε από νέο οριζόντιο lockdown ή από µεγάλη διασπορά του ιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο γνωστός καθηγητής είναι απογοητευµένος εδώ και καιρό από την αντιµετώπιση που είχε από µερίδα της κοινωνίας, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύµατος της επιδηµίας στη χώρα µας.

Τα επόμενα μέτρα

Βάσει του σχεδιασμού, που εκπονεί το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία πάντα με την επιστημονική κοινότητα, εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην ελεύθερη έως τώρα διέλευση Ελλήνων, ομογενών ή ατόμων με ελληνικό διαβατήριο από τις πύλες της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα και των Ευζώνων. Καλά πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείουν, μάλιστα, βάσει πάντα των διαθέσιμων στοιχείων να αποφασισθεί και για πρακτικούς, αλλά και για λόγους… παραδειγματισμού, η επιβολή τοπικού lockdown, όπου η επιδημιολογική καμπύλη δείχνει ότι… ξεφεύγει. Κυβερνητικά στελέχη δείχνουν προς περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην ηπειρωτική χώρα, ως υποψήφιες να επιβληθεί ένα τοπικό lockdown. Επί τάπητος, βρίσκεται πάντα και το μέτρο της καθιέρωσης ωραρίου κατά τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα σύμφωνα με το υπάρχον ρεπορτάζ.

Κύρια επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει η αφύπνιση, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, των πολιτών και δη των νεαρότερων σε ηλικία, που δείχνουν με τη συμπεριφορά τους εσχάτως να αψηφούν τις πολύ σοβαρές συνέπειες της νόσου Covid – 19 στην υγεία. Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα 24ωρα η ενεργοποίηση και του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πρόκειται να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα επαναλαμβάνοντας κατ’ ουσίαν τη συνταγή επιτυχίας κατά την επιτυχή απόκρουση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Την Πέμπτη, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Χάλκη, όπου θα εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας του νησιού, κίνηση, που ούτως ή άλλως αποκτά έναν ξεχωριστό συμβολισμό, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία 24ωρα με μία έξαρση των κρουσμάτων της νόσου.

ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.