Κορονοϊός: Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, κρίσιμο το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου

Ανησυχία επικρατεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με την Αττική να παραμένει η περιοχή όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα 4 εξ αυτών να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.193. Μέσα σε μια εβδομάδα 193 νέα κρούσματα έχουν σημειωθεί στη χώρα, με τα περισσότερα να καταγράφονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή παρατηρείται διασπορά και σε ολόκληρη τη χώρα, αφού έχουν καταγραφεί κρούσματα στους περισσότερους νομούς της χώρας. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα μολύνσεις εντοπίστηκαν σε 18 νομούς της χώρας. Στο χάρτη του ιού μπήκαν περιοχές που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν σημειωθεί περιστατικά. Το πρωί της Κυριακής ένας 57χρονος κατέληξε από κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 202.
Ιδιαιτέρως κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, θα είναι το πρώτο 15μερο του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί θέλουν να αποφύγουν ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι.
Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τη τήρηση των μέτρων. Στο μεταξύ η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τους ειδικούς. Πιο αυστηρά γίνονται από αύριο τα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα μας αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.