Κορονοϊός: 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Περισσότερα από 100.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι βασικός στόχος πλέον της επιστημονικής κοινότητας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης της νόσου.

Αναφερόμενος στον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό και τους συνταξιδιώτες του, είπε ότι δεν υπήρξε ολιγωρία των ελληνικών υγειονομικών Αρχών, καθώς προέρχονταν από χώρα που δεν ήταν “ύποπτη”.

«Το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου και αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε αν έγιναν όλα σωστά από τα νοσοκομεία που υποδέχθηκαν τα περιστατικά, εξήγησε ότι «τηρήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά ο ιός περνά κάτω από τη μύτη μας».

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 45, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ακόμη 11 απο τους συνταξιδιώτες του 66χρονου, αλλά και 3 άνθρωποι που σχετίζονταν με αυτούς.

Από τους νοσούντες με κορονοϊό, οι 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση; ο 66χρονος με βαριά πνευμονία και οι άλλοι δυο με “απλή” πνευμονία. ακόμη έξι ασθενείς είναι σε παρακολούθηση, με καλή κλινική εικόνα.

Παράταση των μέτρων

Σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, ο κ. Τσίοδρας είπε ότι αποφασίστηκε παράταση για ακόμη 12 ημέρες των μέτρων σε Αχαΐα και Ζάκυνθο, ώστε να συμπληρωθούν δύο εβδομάδες τήρησης τους στις εν λόγω περιοχές

Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις τρεις αυτές περιοχές.

Σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις, οι ομάδες που έχουν την έδρα τους σε αυτές τις τρεις περιοχές, θα δίδουν τους αγώνες τους κεκλεισμένων των θυρών.

Ταυτόχρονα, παρατείνεται μέχρι νεοτέρας η απαγόρευση που έχει επιβληθεί για τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού.

Ο κ. Τσίοδρας επεσήμανε ότι ακόμη δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, ενώ επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής και προφύλαξης. Σημείωσε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με χρόνια νοσήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.