Κορωνοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες άνω των 85 ετών

Ανοίγει τη Δεύτερα, 11 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 85 ετών, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο εμβολιασμός των πολιτών αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Όσοι υπερήλικες είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, μπορούν να μεταβούν στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο”.

«Υλοποιούμε σχεδιασμό πολύ σοβαρό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ασφαλή. Ξεκίνησε σταδιακά με εμβολιασμό 50 υγειονομικών σε κάθε νοσοκομείο αναφοράς, και η διαδικασία επιταχύνθηκε από τις 4 Ιανουαρίου με 5.000 εμβολιασθέντες την ημέρα. Στις 20 Ιανουαρίου που θα έχουμε εμβολιάσει 100.000 συμπολίτες μας η πρώτη φάση του σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί» επισήμανε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη των ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στις 11 Ιανουαρίου, μέσα από την πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης, είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στις 5 Ιανουαρίου, στη σύσκεψη που συμμετείχε για την πορεία του εθνικού σχεδίου «Ελευθερία» στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προσταστίας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.