“Κοσμογονία” έργων στον Δήμο Χίου

 

 

 

Με τη φράση “τα έργα προχωρούν με αμείωτο ρυθμό” ξεκίνησε τη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με αφορμή την παρουσίαση των έργων της δημοτικής αρχής. “Αναλάβαμε σε δύσκολες συνθήκες  σε σχέση με προηγούμενες δημοτικές αρχές.  Αντιμετωπίσαμε την πανδημία όπου δουλεύαμε  με το μισό προσωπικό. Παρόλα ταύτα καταφέραμε να δρομολογήσουμε τα παλιά έργα και να προγραμματίσουμε και νέα“, είπε ο δήμαρχος προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι η δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. ” Είναι μηδενιστές και αρνητές των πάντων. Δεν μας αγγίζει η σκληρή και κακοπροαίρετη κριτική  γιατί ο κόσμος στο νησί, στα γύρω νησιά και πανελλαδικά βλέπει και αντιλαμβάνεται το έργο μας. Ζούμε μία κοσμογονία έργων“, ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι οι πυλώνες ανάπτυξης είναι τα έργα και με αυτά απαντάει η δημοτική αρχή στην κριτική. ” Κάποιοι ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν μας αγγίζουν όμως. Αυτές τις Άγιες ημέρες θα αποφύγουμε τις ύβρεις που πικραίνουν. Εκείνοι ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Αφιερώνω σε όλους τους πολίτες του νησιού τις προσπάθειες που κάνουμε για να χτίσουμε μία διαφορετική Χίο. Γιατί εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε“, επισήμανε ο κ. Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή είναι με το φως και όχι με το σκοτάδι. “Κλειδί της επιτυχίας είναι η χρηστή διαχείριση, οι ανοικτές πόρτες στους δημότες μας, ο σεβασμός και η αγάπη μεταξύ μας. Ο πήχης είναι ψηλά και εμείς θα τον ξεπεράσουμε. Δεν είναι αλαζονικό αυτό που λέω. Η κοινωνία ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Χτίζουμε τη νέα Χίο”, κατέληξε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά τα έργα που προγραμματίζει η δημοτική αρχή απαιτούν προσωπικό το οποίο η τεχνική υπηρεσία δεν διαθέτει. ” Για αυτό θέλουμε τον αναπτυξιακό οργανισμό. Για να μην χάσουμε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα”.

Ξενάκης “Αντί να μας ευχαριστούν μας λοιδορούν”

Ο κ. Ξενάκης ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες προς τον κ. Μηταράκη για την πολύτιμη βοήθεια του σε όλα τα θέματα που άπτονται των έργων της Χίου. ” Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του κ. υπουργού και οποιουδήποτε βοηθάει για να γίνονται έργα στη Χίο. Είναι καλό να υπάρχουν συμπαραστάτες στο έργο σου. Τα έργα ανήκουν ούτε στον Κάρμαντζη, ούτε στον Βουρνού, ούτε σε κανέναν δήμαρχο. Ανήκουν στους δημότες”, υπογράμμισε. Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή από την παράταξη του προηγούμενου δημάρχου κ. Μ. Βουρνού. ” Αντί να μας ευχαριστούν που συνεχίζουμε τα έργα τους και τα ολοκληρώνουμε μας λοιδορούν. Οι ύβρεις δεν ταιριάζουν σε εμάς. 32 μήνες στο τιμόνι του δήμου εργαζόμαστε συνεχώς για το καλύτερο. Εχθρός του καλού για εμάς δεν είναι το καλύτερο αλλά το άριστο”, είπε προσθέτοντας ότι ελπίζει οι πολίτες να δώσουν τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να συνεχίσει το έργο της και στην επόμενη δημοτική θητεία. ” Όλα όσα έχουμε προγραμματίσει δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν μέσα σε 1,5 χρόνο. Οι Χιώτες πιστεύω να  μας δώσουν και άλλη θητεία για να ολοκληρώσουμε το όραμά μας“. Ο κ. Ξενάκης παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται συνολικής αξίας 26εκ € αλλά και αυτά που προγραμματίζονται. Σημείωσε ακόμη ότι πάνω από 2,5εκ € θα διατεθούν σε μελέτες.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Οικονομικών(Π. Αναγνώστου και Γ. Μπελέγρης), ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ κ. Φ. Γιαννίρης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Κ. Ζωάνος.  Ο κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε στον διεθνή διαγωνισμό πιυ αναμένει για την προμήθεια 5 απορριμματοφόρων και 500 κάδων ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών επισήμανε την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της συντήρησης των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ μίλησε για την ανακύκλωση και για το μεγάλο έργο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων ύψους 4εκ ευρώ που θα αλλάξει όπως χαρακτηριστικά είπε τη Χίο.  Ο κ. Ζωάνος ανέπτυξε τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη δημιουργία της πύλης εισόδου  Σένγκεν στο λιμάνι.

το “παρών” στη συνέντευξη έδωσαν ο δ/ντης τεχνικών υπηρεσιών  Λ. Παπαλάνης και ο προϊστάμενος της δ/νσης Προγραμματισμού Γιάννης Αμπαζής.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.