Κρίσεις στις ΕΔ. Οι επικρατέστεροι Αντιστράτηγοι για 1η Στρατιά και ΓΕΠΣ

Παραμονή για δεύτερο χρόνο στη Λάρισα, του νυν Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα ή την τοποθέτηση ενός από εκ των Αντιστράτηγων Νίκου Φλάρη (Διοικητή ΑΣΔΕΝ) και Άγγελου Χουδελούδη (Διοικητή Δ’ΣΣ), ως Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων, όπως θα ονομαστεί η 1η Στρατιά, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Στην περίπτωση που θα υπάρξει αλλαγή στη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, ο Αντιστράτηγος Δεμέστιχας ή θα τοποθετηθεί ως ΓΕΠΣ, θέση που τα σενάρια θέλουν να διεκδικεί με αξιώσεις και ο Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς, ή θα αποστρατευθεί και θα τοποθετηθεί στον κατάλληλο χρόνο ως Αρχηγός ΓΕΕΦ στην Κύπρο.

Να σημειώσουμε ότι όποιος θα είναι ο νέος Στρατάρχης ή Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων, έχει τις περισσότερες πιθανότητες του χρόνου να αντικαταστήσει τον νυν Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Η 1η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ, υπό την Προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και είναι το μόνο που θα λάβει τις όποιες αποφάσεις.

πηγη: kranosgr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.