Κρίση… στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που δίνει πλέον το ελεύθερο στον Αρχηγό του Σώματος να προχωρήσει ανά πάσα στιγμή σε έκτακτες κρίσεις!
Απόλυτα εξακριβωμένες πηγές μέσα από τα γραφεία του αστυνομικού μεγάρου της Λεωφόρου Κατεχάκη αποκαλύπτουν ότι με αυτό τον τρόπο «λύνονται» τα χέρια του Αντιστρατήγου Άρη Ανδρικόπουλου, ο οποίος αντικατέστησε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα ύστερα από την αποπομπή του τελευταίου λόγω των χειρισμών του στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου ο νέος αρχηγός να τοποθετήσει τόσο σε θέσης ευθύνης εντός του υπουργείου όσο και σε νευραλγικές υπηρεσίες στην αστυνομία πόλεως και τις υπηρεσίες της Ασφάλειας πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
«Τις προθέσεις του ο νέος Αρχηγός τις είχε αφήσει να φανούν την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του, οπότε και στους υφισταμένους του κατά την πρώτη γνωριμία μαζί τους είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αν ήταν στο χέρι του θα προχωρούσε σε αλλαγές εντός του Σώματος αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».
Κάτι όμως ο απόηχος της τραγωδίας στο Μάτι, κάτι ο πρόσφατος -τότε- ανασχηματισμός και η μόλις λίγων ημερών συνύπαρξη της νέας υπουργού Δημόσιας Τάξης Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα στο Μέγαρο της Κατεχάκη, πήγαν πίσω τις εξελίξεις. Οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι η κα Γεροβασίλη και ο κύριος Ανδρικόπουλος πολιτικά και ιδεολογικά κινούνται στην ίδια βάση, αφήνοντας έτσι στο περιθώριο και με μικρή δυνατότητα ελιγμών την κυρία Παπακώστα.
Λογική και αναμενόμενη, για κάποιους λοιπόν, η αντίδραση της τελευταίας η οποία διαπιστώνει ότι δεν θα χει λόγο στις επικείμενες κρίσεις. Εξ ου και το -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ξέσπασμα της τελευταίας απέναντι στην πολιτική της προϊσταμένη μπροστά σε τρίτους στο εντευκτήριο της Βουλής, την Τρίτη το απόγευμα.
Επιπλέον, πολλοί αξιωματικοί αλλά και κατώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν κρύβουν την ενόχλησή τους, στις μεταξύ τους συζητήσεις για τον απόμακρο και «αυταρχικό» όπως τον χαρακτηρίζουν νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Φυσικά, υπάρχει και ο αντίλογος ο οποίος εξαίρει τον Αντιστράτηγο για την επιχειρησιακή του επάρκεια και την πειθαρχία που έχει επιβάλει στις επιμέρους υπηρεσίες, καθώς και την κατεύθυνση την οποία ακολουθεί όσον αφορά στην αναδιάρθρωση -για μια ακόμη φορά- της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία επιδιώκει να κάνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως και να χει αυτό που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη, ανεξάρτητα από το ποιος θα επικρατήσει στο νέο αυτό «μπρα ντε φερ» στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι να επιστρέψει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας , καθώς επίσης να εκλείψουν τα φαινόμενα διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει, δυσφημώντας το Σώμα.
πηγή:ΜΙΧAΛΗΣ ΛΑΓAΝΗΣ topontiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.