Κτηνιατρικές υπηρεσίες και μέριμνα για τις αδέσποτες γάτες στα Ψαρά

 

Με ευαισθησία αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών το θέμα των αδέσποτων ζώων. Τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με κτηνίατρο από τη Χίο για την «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (γάτες) του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών».

Η σύμβαση έχει τεθεί σε ισχύ, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι την εξάντληση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί  στις αδέσποτες γάτες, που χρήζουν περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, κτηνιατρικό έλεγχο ή θεραπεία.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή, αλλά και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται στη Χίο, είναι χρήσιμη και αναγκαία η παροχή της συνδρομής των εθελοντών του νησιού μας για την μεταφορά των ζώων.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τον Υπεύθυνο του Δήμου κ. Χρήστο Χατζησκουλίδη στο 6980 186 191.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.