Κωνσταντίνος Ηλιάκης: Συγκινητικά μηνύματα Παναγιωτόπουλου και Φλώρου για τα 17 χρόνια από τον χαμό του «παντοτινού Ίκαρου»

Φόρο τιμής στον άδικο χαμό του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του κοντά στην Κάρπαθο, μια ημέρα σαν σήμερα πριν από 17χρόνια, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16, αποτίουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στις 23 Μαΐου 2006, ο σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε τη ζωή του κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού F-16. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος τιμούν τον σμηναγό που «έπεσε» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. «23 Μαΐου 2006. Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο με αυταπάρνηση πέφτει υπέρ πατρίδος κοντά στην Κάρπαθο. Η εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Αθάνατος».

Σε μια εξίσου συγκινητική ανάρτηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχώρησε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. «Σμηναγός (Ι) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ. Έπεσεν υπέρ Πίστεως & Πατρίδος! Φαρμάκι η μνήμη του χαμού σου, νάμα & βάλσαμο ο τρόπος ζωής κι ο ηρωισμός σου. Υπέρ βωμών & εστιών! Σ’ αυτό το μονοπάτι ακολουθούμε. Για τη ζωή της Ελλάδας & του Έθνους! Αθάνατος παντοτινέ Ίκαρε της Κρήτης», έγραψε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ανεβάζοντας ταυτόχρονα ένα βίντεο με τον αδικοχαμένο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.