Κων/νος Μουτζούρης: Είμαστε ΚΑΤΑ της νέας μόνιμης δομής στη Χίο – Είμαστε υπέρ της καταγραφής και αναχωρήσεως

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφθηκε τη Χίο και συμμετείχε στην προγραμματισμένη σύσκεψη με τους 4 Αντιπεριφερειάρχες Χίου το πρωί της Παρασκευής στην Περιφερειακή Ενότητα. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τάσσεται κατά της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για νέα δομή στο Άκρα Παχύ. Εξέφρασε για ακόμα μια φορά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είναι κατά των νέων δομών και όπως αναφερόταν και στην ανακοίνωση των τεσσάρων Αντιπεριφερειαρχών Χίου, Παντελή Μπουγδάνου, Παντελή Βρουλή, Νίκου Νύκτα και Στέλιου Καμπούρη προέχει η εκκένωση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ και γενικότερα όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που πλήττονται τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό.

Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε σχετικά:

«Ενώ ήμουν εν πλω για τη Χίο ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κο Νότη Μηταράκη ότι θα υπάρξει μια δομή στο Θόλος. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Λέμε ΟΧΙ στη νέα δομή. Αναμένουμε την υλοποίηση της αποφάσεως για εκκένωση και αποσυμφόρηση των νησιών και εν συνεχεία είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε. Όλα αυτά που αναφέρω, μεταφράζονται ότι είμαστε κατά της νέας δομής. Είμαστε υπέρ της καταγραφής και αναχωρήσεως».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.