Κόκκινος κάδος ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στο λιμάνι της Χίου

 

Γίνε και εσύ μέρος στη λύση!!!

 

Το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom, τοποθέτησε τον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης, στη Λεωφόρο Αιγαίου (έξω από το κτίριο του Τελωνείου Χίου). Μπορούμε πλέον να ανακυκλώνουμε ενδύματα και υποδήματα στο κόκκινο κάδο και να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή!

Την Κυριακή 30 Μαΐου στις 11.30 το πρωί, σας περιμένουμε στη Λεωφόρο Αιγαίου (έξω από το κτίριο του Τελωνείου Χίου) για να γνωρίσουμε όλοι μαζί τον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης  ρούχων και υποδημάτων.

Τι συμβαίνει με τα συλλεχθέντα είδη μετά τον κόκκινο κάδο

Βήμα 1: Συλλογή & Μεταφορά από τους κόκκινους κάδους στην εταιρεία Recycom.

Βήμα 2: Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Βήμα 3: Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που προωθεί το Σύστημα μας σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, για την ανακύκλωση και στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Πάντα ψηλά!!΄

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!!

8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, εδώ και 110 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Στόχος 12. Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Στόχος 13. Δράση για το κλίμα

Στόχος 17. Συνεργασία για τους στόχους

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.