Κύμα ανατιμήσεων: Πιο ακριβά τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές το επόμενο διάστημα, καθώς το κύμα ανατιμήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά αναμένεται να ενταθεί.

Κι αυτό διότι ούτε οι τιμές των πρώτων υλών δείχνουν σημάδια αποκλιμάκωσης, ούτε τα ναύλα και οι τιμές των τελικών προϊόντων από Ασία υποχωρούν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα νέα διαταραχή στην εκεί παραγωγική διαδικασία λόγω της νέας έξαρσης της Covid-19 στην Κίνα, ενώ το κόστος της ενέργειας αυξάνεται και πλέον οι αυξήσεις αφορούν ολοένα και περισσότερους κρίκους της αλυσίδας παραγωγής.

Τα σούπερ μάρκετ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο (προαιρετικά) 7:00 έως τις 21:30, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Ωστόσο, η νέα ΚΥΑ έδωσε τέλος στο εν λόγω μέτρο, επαναφέροντας το ωράριο των σούπερ μάρκετ στο 8:00 – 21:00.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 4919/24-10-21) και τέθηκε ήδη σε ισχύ από τη Δευτέρα (25/10) μέχρι και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Συν τοις άλλοις, στην ΚΥΑ με τα μέτρα διευκρινίζεται τι ισχύει για τη χρήση της μάσκας, αλλά και η τήρηση αποστάσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.