Κώστας Μαρδάς:Το Ισραήλ υπερέβη τα όρια…

 

«Το Ισραήλ, ακόμη και αν έχει δίκιο να αμύνεται απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς κατά αμάχων, έχει υπερβεί το όριο της νομίμου αμύνης, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας που ορίζει το Δίκαιο των Ενόπλων Συγκρούσεων…

Διότι δεν επιτρέπεται να λέει ότι εφαρμόζει το… οφθαλμό αντί οφθαλμού και τελικά να βγάζει εκατό οφθαλμούς έναντι ενός. Ακόμη και αν οι Χαμάδες βάζουν ανθρώπινη ασπίδα τα παιδιά τους, το δημοκρατικό Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει παιδιά ως αντίποινα!».

Αυτή την τοποθέτηση έκανε ο Κώστας Μαρδάς σε δύο παρεμβάσεις- αναλύσεις του στο δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY, που παρουσιάζει η Λίνα Κλείτου.

Και εξήγησε:

«Πράγματι οι… Χαμάδες δεν είναι και τα καλύτερα… παιδάκια και πρέπει να πάψουμε στην Ελλάδα να αγκαλιάζουμε κάθε τις αραβικό, αλλά να μην  ξεχνάμε ότι: Οι Παλαιστίνιοι, με τη συμφωνία στο Όσλο το 1993, είναι αυτοί που έχουν κάνει πίσω αποδεχόμενοι ένα υποτυπώδες κράτος ως Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ το Ισραήλ έχει προσαρτήσει τα υψώματα του Γκολάν που ανήκαν στη Συρία, συνεχίζει εποικισμούς στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη που ανήκει στους Παλαιστίνιους και έχει ενσωματώσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ που προορίζεται για πρωτεύουσα του μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους… Η αλήθεια είναι ότι οι Παλαιστίνιοι δεν αποδέχθηκαν την απόφαση του ΟΗΕ το 1948 που μοίρασε την Παλαιστίνη στα δύο με ένα Παλαιστινιακό και ένα Εβραϊκό Κράτος».

Ο γνωστός δημοσιογράφος υπογράμμισε την… απαισιόδοξη προοπτική επισημαίνοντας:

«Αν δεν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, δεν πρόκειται να σταματήσει ο κύκλος του αίματος… Κάθε 5- 10 χρόνια η τρομοκρατία των ρουκετών της Χαμάς θα απαντάται με την τρομοκρατία των ισραηλινών F 16. Και κάθε βομβαρδισμός στη Γάζα θα γεννά τους αυριανούς τρομοκράτες ή επαναστάτες…».

Ο Κώστας Μαρδάς καταλόγισε ευθύνη και στον αμερικανό Πρόεδρο λέγοντας:

«Ο… γλυκούλης παππούς Μπάιντεν, που έχει  δώσει εντολή στη γραμματέα του να τον συνδέει αμέσως μόλις τον ζητήσουν τα εγγονάκια του, ας τα ρωτήσει να του πουν μέχρι πόσα παιδιά πρέπει να σκοτώσει ο Νετανιάχου για να του πει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Θυμίζω, ότι σύμφωνα με επιτροπή του ΟΗΕ, το 2014, στους αντίστοιχους βομβαρδισμούς,  το Ισραήλ σκότωσε 550 παιδιά ως αντίποινα τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς κατά εβραίων αμάχων…».

Κώστας Μαρδάς.

Δημοσιογράφος-συγγραφέας.

(Από το δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY, που παρουσιάζει η Λίνα Κλείτου).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.