Κώστας Μουτζούρης για τον Πάπα Ρώμης: «Μου κάνει εντύπωση ο ερχομός στην Λέσβο τώρα που το Μεταναστευτικό έχει λήξει. Μήπως αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί ότι οι δρόμοι πρέπει νά ΄ρθουν πάλι πίσω προς το Αιγαίο; Εμείς δεν θα το δεχθούμε αυτό!»

 

Την έκπληξη του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Κ.Μουτζούρης για την επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης στην Λέσβο στις αρχές Δεκεμβρίου την ώρα που το Μεταναστευτικό στα νησιά του Αιγαίου έχει σχεδόν λήξει ενώ στην «κοντινή του Πατρίδα, την Ιταλία» οι αφίξεις είναι πολύ ψηλά, γύρω στις 60.000 τον χρόνο. Βέβαια όπως και νάχει  εμείς θα τον δεχθούμε, θα τον τιμήσουμε και είναι τιμή μας που μας επισκέπτεται.»

Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου κατά την εγκατάσταση των νέων Χίων Αντιπεριφερειαρχών, με ηχηρή απουσία αυτή του απερχόμενου χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κου Π.Μπουγδάνου.

Για το Μεταναστευτικό ο κος Μουτζούρης δήλωσε ότι είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν θα εκχωρήσει καμία αρμοδιότητα σε κανέναν αλλά θα το διαχειριστεί μόνος εκείνος ως θεματοφύλακας και υπεύθυνος για την εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως ο Νόμος ορίζει.

Όπως χαρακτηριστικά είπε « Το Μεταναστευτικό έχει τρεις συνιστώσες: την φύλαξη των συνόρων, την εκκένωση των Νησιών και την δημιουργία κάποιων εγκαταστάσεων. Εμείς, βοηθήσαμε με την στάση μας να καταλάβει η Κυβέρνηση τα λάθη της και από την Άνοιξη του 2020 να πράξει αυτά που πρέπει, για τα οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δηλαδή την φύλαξη των συνόρων και την εκκένωση των Νησιών. Για την Τρίτη συνιστώσα έχουμε να πούμε ότι εμείς δεν επιθυμούμε δομές στα Νησιά οργανωμένες για μόνιμη φιλοξενία, χώρους Λατρείας κτλ. αλλά κάποιες εγκαταστάσεις όπου θα παραμένουν προσωρινά και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την δική τους Γη της Επαγγελίας, την Βόρεια Ευρώπη, όπως και οι ίδιοι επιθυμούν. Εμείς δεν θέλουμε τα Νησιά μας Προσφυγονήσια!

Θέλω εδώ να αναφερθώ και στο περιστατικό που έγινε ανοιχτά της Ιεράπετρας. Δείτε τον χάρτη. Από την Κρήτη τους έφεραν στην Κω. Αυτό κάτι σηματοδοτεί, κάποιοι θέλουν τα Νησιά μας προσφυγονήσια! Οι διεθνείς κανόνες ορίζουν ότι αν ένα πλοίο πάθει κάποια Αβαρία όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τότε ρυμουλκείται στο πλησιέστερο ασφαλές Λιμάνι. Εγώ μετά δυσκολίας μπορώ να αναγνωρίσω την Κω σαν το κοντινότερο ασφαλές Λιμάνι.»

Για τα έργα στην Χίο που αποτελούν πρόκληση για την Περιφέρεια το επόμενο χρονικό διάστημα , ο κος Μουτζούρης ανέφερε την παράκαμψη του Χαλκειού και την πρόοδο στο φράγμα «κόρης Γεφύρι» τα οποία θεωρεί έργα απαραίτητα για την ανάπτυξη της Χίου και το γενικό συμφέρον του τόπου.

Στην συνέχεια αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κο Π. Μπουγδάνο παρουσίασε τον κο Π. Βρουλή που τον αντικατέστησε καθώς και τους νέους θεματικούς κο Νικόλαο Νύκτα, κο Λεωνίδα Αθηνάδη, κο Παντελή Μπουρνιά, κο Στέλιο Καμπούρη και τον Συμπαραστάτη του Πολίτη κο Γεώργιο Παπαδόπουλο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.