Λαμπαδηδρομία για τον Κανάρη

Το βράδυ της 6ης προς 7η Ιουνίου 1822,  ο Ήρωας  και αργότερα Πρωθυπουργός., Κωνσταντής Κανάρης και οι θαλασσόλυκοι συναγωνιστές του, ανατίναξαν την τουρκική ναυαρχίδα έξω από το λιμάνι της Χίου. Έδρασαν ως τιμωροί στις τρισάθλιες γενοκτονικές πράξεις των Οθωμανών:  Τις  τραγικές Σφαγές δεκάδων χιλιάδων κατοίκων του Νησιού μας και τον εξανδραποδισμό άλλων τόσων.

Εις ανάμνηση αυτής της ηρωικής πράξης, και αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους προγόνους μας, εμείς οι σημερινοί απόγονοι, πραγματοποιούμε κατά την τρέχουσα επετειακή χρονιά, δια της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων του  Δήμου Χίου,  μία λιτή εκδήλωση με την συμμετοχή  ομάδων Προσκόπων και Οδηγών.

Πρόκειται για μια λαμπαδηδρομία η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας, 6ης  Ιουνίου 2022. Θα ξεκινήσει από τον νότιο λιμενοβραχίονα στις 9.30 μ.μ. και ακολουθώντας περιμετρικά το λιμάνι και μέσω της οδού Κανάρη θα φτάσει στον Δημοτικό Κήπο.

Μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντή Κανάρη.(ώρα 10 μ.μ.):

  • Θα ανάψουν, συμβολικά, οι «Δάδες της πυρπόλησης»
  • Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση
  • Θα απαγγελθούν ποιήματα από Προσκόπους και Οδηγούς
  • Θα κατατεθούν στεφάνια.
  • Εθνικός μας Ύμνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.