ΛΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2023

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει την πραξικοπηματική μεθόδευση της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη, με την οποία «πέρασε» τον τουριστικό σχεδιασμό της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2023 από την Οικονομική Επιτροπή, μόλις μια μέρα μετά την καταψήφισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ο τουριστικός σχεδιασμός του 2023. Μετά από εντονότατη κριτική, τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο με 22 «όχι», 11 «ναι» και 6 «λευκά» καταψήφισε τον σχεδιασμό που έφερε η περιφερειακή Αρχή.

Ωστόσο, μια μέρα μετά, η παράταξη του κ. Μουτζούρη πραξικοπηματικά και προκλητικά έφερε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αποσπώντας μια απόλυτα απονομιμοποιημένη υπερψήφιση.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη αγνόησης, απαξίωσης και ακύρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η περιφερειακή Αρχή, αξιοποιώντας τη ρύθμιση Βορίδη, που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί να ξεπεράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να «περάσει» τις αποφάσεις της μέσα από ένα απονομιμοποιημένο όργανο, από το οποίο, μετά την απόφαση του ΣτΕ, απέχουν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με μια «πλαστή» πλειοψηφία, δηλαδή, επιχειρούν να αποσπάσουν αποφάσεις ακυρώνοντας κυνικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καλούμε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τον επικεφαλής, περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη, να ακυρώσουν την απόφασή τους, η οποία αποτελεί μέγα πολιτικό σκάνδαλο.

Αντί να χρησιμοποιούν τα μέλη του Π.Σ ως μαριονέτες-γιατί οι χειρισμοί τους αυτό αποδεικνύουν- θα μπορούσαν  να ξαναφέρουν το θέμα, κάνοντας τις τροποποιήσεις που προέκυψαν από τη σφοδρή κριτική, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είναι ο μόνος πολιτικά και ηθικά ορθός δρόμος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ακύρωσης της πραξικοπηματικής απόφασης είτε κάνοντας προσφυγή, είτε ασκώντας έλεγχο νομιμότητας.

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣ

Αγλαία Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στυλιανός Σταμούλος

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.