ΛΑΣ: ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταδικάζει τη νέα ρατσιστική επίθεση στο Χαλκειός της Χίου, εναντίον της πρεσβυτέρας του πατρός Γεωργίου Κωνσταντίνου και μιας άλλης γυναίκας , οι οποίες έπρατταν το ανθρωπιστικό τους καθήκον, μέσα δύσκολες εποχές που το ρατσιστικό δηλητήριο ειδικά στην περιοχή του Χαλκειούς ρέει άφθονο, να μεταφέρουν τρόφιμα σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται στις εγκληματικές ενέργειες με ρατσιστικά κίνητρα του εμπρησμού της αποθήκης ρουχισμού των αλληλέγγυων και της απειλής για μια δεύτερη ίδιας χρήσης , καθώς και σε σωρεία άλλων στη Μυτιλήνη και αλλού.

Δηλώνουμε  απερίφραστα ότι  αυτές οι ενέργειες που σταλάζουν μίσος και διαχέουν ρατσισμό και   φαρμάκι στη κοινωνία μας , πρέπει να καταδικαστούν από όλους όσους διαθέτουν ανθρωπιά μέσα τους , να απομονωθούν αυτές οι φωνές και πράξεις και να καταδικαστούν.

Ευθύνες γι αυτή την κατάσταση έχει και η κυβερνητική πολιτική, έτσι όπως εκφράζεται στο νησί από τον υπουργό Μηταράκη, ο οποίος είτε με το ρατσιστικό λόγο, που χρησιμοποιεί αρκετές φορές,  είτε με τη διχαστική του πολιτική στη συγκεκριμένη περιοχή, είτε με το να μην αποσυμφορίζει τη ΒΙΑΛ, υποδαυλίζει τέτοιες ενέργειες .

Απαιτούμε  οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές  αρχές να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διερευνηθούν οι υποθέσεις σε βάθος , να βρεθούν οι ένοχοι όλων των περιπτώσεων, για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και να προφυλάξουν από τη δική τους σκοπιά την κοινωνία από ρατσιστικές πρακτικές όλων των εκφάνσεων, είτε πρόκειται για τους εμπρησμούς είτε για επιθέσεις και προπηλακισμούς, είτε για διαδικτυακή ρατσιστική βία και εκφοβισμό.

Δυστυχώς το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί και πρέπει να ληφθούν τώρα  μέτρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.