ΛΑ.Σ.: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Ασύλου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων  στην υπηρεσία ασύλου .

Όλα αυτά τα χρόνια που η χώρα αντιμετωπίζει το κύμα προσφύγων – μεταναστών οι κυβερνήσεις, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή δημιούργησαν   έναν ακόμα εργασιακό μεσαίωνα, οδηγώντας τους εκατοντάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε μία συνεχή εργασιακή ανασφάλεια.

Αυτό  φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις, με την απόφαση του Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, που εν μέσω εξαγγελθείσης κινητοποίησης των εργαζομένων, ανανέωσε  συμβάσεις ορισμένου χρόνου   629 εργαζομένων και επί της ουσίας τιμώρησε  17  συμβασιούχους που δεν τους περιέλαβε στην απόφαση και ανάμεσά τους συνδικαλιστές.

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη  την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού, επιβάλλει  μέτρα εντατικοποίησης της εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση , διχάζει και  τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, σήμερα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται  να προσλάβει κόσμο για να διαχειριστεί τα προβλήματα του ασύλου όσο το δυνατόν  ταχύτερα .

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης και του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου , συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και διεκδικούμε  μαζί  τους :

  • Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο άσυλο χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίες στη βάση των διευρυμένων αναγκών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.