Λευτέρης Πυκνής, ο πρώτος πρακτικός Αναισθησιολόγος της Χίου – Ιατρικά Γεγονότα της Χίου 1963-1980…Νο 37..

Όλα στο φως! Προδημοσίευση του βιβλίου του Λευτέρη Πυκνή ….

Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σε ότι αφορά την προσωπική μου πορεία στο χώρο της Υγείας γιατί φαίνεται ολοκάθαρα μέσα από τα προηγούμενα δημοσιευμένα Ιατρικά Γεγονότα που σφράγισαν την ζωή μου!
Δεν είμαι ούτε είπα ποτέ ότι είμαι γιατρός αλλά ένας πρακτικός ναρκωτής νοσηλευτής που έμαθα από τον δάσκαλο μου Γιώργο Κατσουράκη ιατρό Αναισθησιολόγο Νο 13 Αναισθησιολόγος της χώρας να χορηγώ γενική ενδοτραχειακή νάρκωση στο νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας Αγία Όλγα το 1967 καθώς και από τον Υφηγητή Δημήτρη Ζαμπούρα Διευθυντή της Β Χειρουργικής κλινικής όσα γνωρίζω και πράττω από Χειρουργικής απόψεως πολλές φορές μόνος μου μέσα από τις κλινικές που έχω περάσει!
Τα διάφορα περιστατικά που αντιμετώπισα μέσα στις κλινικές και στα Χειρουργεία με όλους τους δασκάλους γιατρούς και συνεργάτες, αλλά και μόνος μου έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά κυρίως σε ηλικίες κάτω των πενήντα χρόνων που δεν με γνωρίζουν: Μα ποιος και τι ήταν ο Λευτέρης Πυκνής;
Για να ξεδιαλύνουν όλα και επειδή είμαι ανοιχτό βιβλίο λόγω και του ζωδίου που είμαι δίδυμος και με ωροσκόπο δίδυμο γιατί γεννήθηκα στις 7 Ιουνίου 1947 στις 10.00 πρωί ημέρα Σάββατο: λέω και γράφω καθαρά και ξάστερα σε όλους όσους με διαβάζουν το ποιός ακριβώς είμαι:
Κατάγομαι από φτωχή πολύτεκνη οικογένεια της Καλλιμασιάς μεγάλωσα μέχρι τα δώδεκα μου χρόνια στην Καλλιμασιά και έμαθα τα πρώτα και σπουδαία γράμματα μου στο εξατάξιο τότε Δημοτικό σχολείο του χωριού μου που είμαστε 165 παιδιά και τα περισσότερα από πολύτεκνες οικογένειες μέσα στα πέτρινα χρόνια της εποχής!

Απ’ ότι θυμάμαι από μικρός και όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα παιδιά της εποχής μας δουλεύαμε σε ότι δουλειά είχε ο καθένας μας.
Από κέντημα σχοίνων, από βοσκή στις κατσίκες, από το μάζεμα τις καβαλίνες για κοπριά στα χωράφια, εγώ επειδή δεν είχαμε χωράφια πολλά για περιουσία έκανα από έξι χρονών και το μικροπωλητή σε πολλές δουλειές!
Ευτυχής συγκυρία παρ ότι είμαστε πολύτεκνη οικογένεια οι γονείς μας μεροκαματιάρηδες αλλά δουλευταράδες φρόντισαν να πάμε όλοι στην Εμπορική Σχολή Χίου και μορφωθήκαμε όλα τα παιδιά ανάλογα με τις δυνατότητες μας!
Ήμουνα πολύ τυχερός που από τον Σεπτέμβριο του 1963 μαθητής μόλις της πέμπτης τάξεως της Εμπορικής Σχολής βρέθηκα κάτω από την σκέπη του μεγάλου δασκάλου και μέντορα μου Γιάννη Αυγουστή…( Πανεπιστήμιο ζωής και μόρφωσης ) στην πρώτη Πρότυπο Ελευθέρα Παθολογική κλινική Αυγουστή στην οδό Βασιλικάρη 2 στην Απλωταριά! Μέχρι το 1969 που έφυγα για τον στρατό ήταν για μένα όπως αναφέρω η μεγάλη μου μόρφωση για όλες τις ιατρικές γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησα και εν συνεχεία μετά τον στρατό συνέχισα σε όλες τις κλινικές που υπήρχαν στην Χίο και με όλους τους γιατρούς που είχαν νυστέρι στο χέρι τους μέσα στα χειρουργεία!

Όπως έχω ξαναπεί και γράψει έχω χορηγήσει πάνω από 4.200 ναρκώσεις …οι περισσότερες πάνω από τρεις χιλιάδες είναι μαζί με τον Λεπτολόγο…. Τελειομανή και σχολαστικό Χειρουργό Γιάννη Ζαφείρη που θα περιγράψω στο επόμενο κεφάλαιο γιατί βρεθήκαμε μαζί για εννέα χρόνια μέρα και νύχτα μέσα στα χειρουργεία σχεδόν όλων των κλινικών και του Μαιευτηρίου της Χίου. Είμαστε επί πολλά χρόνια μαζί με τις οικογένειές μας σαν μια οικογένεια και τα παιδιά μας μεγάλωσαν μαζί: Άλλωστε έχει βαφτίσει την κόρη μου μέσα στην θερμοκοιτίδα στην Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Σιδερή Μαϊστρου και ο γιος του έχει γίνει κουμπάρος με τον γυιό μου!
Για όλους όσους έχουν απορίες και αμφιβολία για όσα γράφω ότι έχω φέρει εις πέρας είτε με τους γιατρούς είτε πολλές φορές μόνος μου ευτυχώς υπάρχουν εν ζωή πολλοί γιατροί που συνεργαστήκαμε και πολλοί που ήταν φοιτητές και ερχόταν και παρακολουθούσαν χειρουργικές επεμβάσεις για να ρωτήσουν και διαπιστώσουν!
1) Σιδέρης Μαϊστρος Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
2) Γιάννης Σεττάκης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
3) Φώτης Παπαδόπουλος Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
4 Μιχάλης Σούτης Παιδοχειρουργος Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών
5) Γεώργιος Κατσουράκης ο μεγάλος δάσκαλος μου Αναισθησιολόγος που του Εύχομαι να είναι καλά γερός Υγιής και δυνατός και να περάσει τα εκατό χρόνια.
Επίσης υπάρχουν τα παιδιά των γιατρών και γιατροί που ήταν παιδιά όταν τους χορηγούσα νάρκωση για κάποια χειρουργική επέμβαση ή καισαρική τομή!
Όποιος ή όποια έχει οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορεί να απευθυνθεί σε όλους όσους αναφέρθηκα!
Στις φωτογραφίες φαίνεται η πορεία της ζωής από δύο χρονών μωρό!

 

Καλό ξημέρωμα και καλό Σαββατοκύριακο!

Χίος 6 Ιουνίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.