Λ. Πυκνής: Αν το ξεις πελέκα το! Γιατί… Όταν αργεί ο πραματευτής σκατά στην πραμάτεια του!

Δύο παροιμίες που έχουν μεγάλη έννοια και σηματοδοτούν την αλληγορία, την παλινωδία και την ανευθυνότητα πολλές φορές των εμπλεκομένων να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για πράξεις γεγονότα και έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν χθες. Πιστεύω να καταλαβαινόμαστε για ποιο θέμα μιλάμε κάτι που έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει σε υλοποίηση και εκτέλεση των έργων για κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών και να βλέπατε μπουλντόζες να σκάβουν και μπετονιέρες να ρίχνουν τσιμέντα και να γίνεται η περίφραξη του χώρου με ισχυρές κατασκευές. Και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου και δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου λέω ξεκάθαρα ότι η ποιο ιδανική επιλογή είναι το 15 έως το 18 γιατί δεν φοβάμαι πολιτικό κόστος!
Είδαμε σήμερα τον Σουλτάνο να προσφέρει καθρέφτες στην Αγγέλα Μέρκελ και να τσιγκρόνει την φάτσα της όταν είδε πώς κατάντησε να ξεφτιλίζετε μπροστά στον Σουλτάνο όταν έλεγε να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες κι’ αυτός τον χαβά του και με βάσει το λαθρομεταναστευτικό να την εκβιάζει και να την απειλεί ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν! Απαιτεί και διεκδικεί όλη την Μεσόγειο για την επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας παρόλο που από στιγμή σε στιγμή με βάσει τις διεθνείς πληροφορίες επίκειται στην χώρα του πραξικόπημα επειδή οι σοβαροί τουλάχιστον συμπατριώτες του δεν ανέχονται την διεθνή ξεφτίλα της χώρας τους με την τρέλα που πουλάει ο Σχιζοφρενής!
Γι’αυτό Νότη και όλοι μαζί οι αιρετοί άρχοντες τώρα που καίει το σίδερο, αν το ξεις πελέκα το που λέει η παροιμία και που υπάρχουν και Ευρωπαϊκά κονδύλια! Χρειάζεται τόλμη και γοητεία απ’ όλους σας χωρίς μιζέρια και πισωγυρίσματα! Άντε να δούμε τις μπουλντόζες να ισοπεδώνουν τους χώρους ! Άλλη μια παροιμία λέει ότι όταν περνούν τα πουλιά στένουν τα ξώβεργα! Οι πολίτες των νησιών βλέπουν την απραξία και την παλινωδία γι’ αυτό αντιδρούν και ξεσηκώνονται. Όταν θα δουν ότι υπάρχει υλοποίηση θα σταματήσουν τις αντιδράσεις, απλώς τώρα παρασύρει ο ένας τον άλλο και ειδικότερα απ’ αυτούς που έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα! Αυτά τα λίγα λόγια για σήμερα!
Καλό βράδυ!
Χίος, 24 Ιανουαρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.