Λ.Πυκνής| Μια θαυμάσια εκδήλωση στο TEENS του Ιδρύματος ΤΣΑΚΟΥ!!!

 

Κυριακή 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 και από ώρα 20.00 έως 23.00 ευτυχής συγκυρία να βρεθώ στην μαθητική εκδήλωση του τέλους της μαθητικής χρονιάς στις σχολικές εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Ναυτικού Λυκείου ΤΕΕΝΣ του Ιδρύματος ΤΣΑΚΟΥ! Πιστεύω ότι το πλήθος του κόσμου έφθασε τα 500 άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής σύνθεσης του Χιώτικου Λαού! Χάρμα οπτικοακουστικό!

Καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες απέδωσαν και παρουσίασαν ιστορικά ναυτικά γεγονότα πληρωμάτων των παλαιών χρόνων της εποχής που ταξίδευαν με τα Liberty με ιστορικούς διαλόγους από λιμάνια και την ζωή μέσα στα σαπιοκάραβα!

Μού θύμισαν ιστορίες από τα ναυτικά βιβλία πεζογραφήματα των ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ και Φάνη Φαντέμη καθώς και δημοσιογραφικά άρθρα που αναφέρονται στην ζωή μέσα στα καράβια και τα διάφορα ταξίδια των φίλων καπετάνιων Μιχάλη Καριάμη, Αλέκου Καραμούζου, Κώστα και Γιώργη Φράγκου και του μηχανικού Μανώλη Φύσσα!

Έγινε περιήγηση στις Αίθουσες διδασκαλίας με όλους τους σύγχρονους εξοπλισμούς της Σχολής εξιστόρησαν ο Διευθυντής και καθηγητές/τριες τα διάφορα προγράμματα, τις εκδηλώσεις, την πρακτική εκπαίδευση των μαθητών και τα διάφορα επιμορφωτικά ταξίδια εκτός ΧΙΟΥ !

Τα σκέτς και τα κινηματογραφικά στιγμιότυπα που έπαιξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον με θαυμασμό και συνεχή έντονα χειροκροτήματα για τις ώρες που βρεθήκαμε στην εκδήλωση που έκλεισε με μουσική πανδαισία από παιδιά του μουσικού σχολείου που έχουν φτιάξει το Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου και με πλουσιοπάροχα μεζεδάκια και αναψυκτικά!

Θέλω για ακόμη μιά φορά να συγχαρώ τον Ιδρυτή της Σχολής Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο για το εκπαιδευτικό αριστούργημα που έφτιαξε στο νησί μας μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη και να του Ευχηθώ μακροημέρευση και να συνεχίσει να είναι μάχιμος στην ζωή και στον επαγγελματικό στίβο!

Επίσης θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα στελέχη του Ιδρύματος και φυσικά στον Διευθυντή τις καθηγήτριες και τους καθηγητές της Σχολής ! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πρός ΜΙΜΗΣΗ !!!

Χίος, Μεσάνυχτα 9 πρός 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Λευτέρης Πυκνής
( Μαλλιάς) Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.