Μέτρα τάξης κατά την θερινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμένα Χίου

 

  1. Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 01/07/2022 έως και το Σάββατο 02/07/2022, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Ξενοδοχείο Χανδρή, από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμείνει κλειστό, με σκοπό την ασφάλεια του αυξημένου αριθμού πολιτών και τουριστών που, λόγω της θερινής περιόδου κάνουν χρήση της παραλιακής οδού. Συγκεκριμένα οι ώρες που θα παραμείνει κλειστό το ανωτέρω ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι την Παρασκευή από 21:00 έως 24:00 και το Σάββατο από 21:30 μέχρι ώρα 01:00.
  2. Κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη  από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους οδηγούς που έχουν ήδη σταθμεύσει,  πριν το κλείσιμο του ανωτέρω ρεύματος , εντός αυτού, ώστε να απομακρύνουν τα οχήματά τους εγκαίρως, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να κινηθούν στο κλειστό από την κυκλοφορία ρεύμα.
  3. Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού κλπ κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλιακής οδού.
  4. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά τον κατάπλου – απόπλου πλοίων της γραμμής, καθώς και όπου κριθεί απαραίτητο για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων, μπορεί να τροποποιηθούν ή να ακυρωθούν.

 

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης

Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Παντελεήμων Φ. ΒΑΤΟΥΣΗΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.