Μήνυμα Δημάρχου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Από το 1992, κάθε χρόνο, η 3η Δεκεμβρίου τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Με αφορμή την ημέρα αυτή καλούμαστε να αλλάξουμε νοοτροπία και με ευαισθησία και αλληλεγγύη να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τη συμπεριφορά μας έναντι των Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ημέρα εκτός από τον ειδικό συμβολισμό της, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής όλων των πολιτών στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή αλλά και την υιοθέτηση λύσεων στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Με αυτόν τον τρόπο -ως ζητούμενο και απαίτηση- η ένταξη των ΑΜΕΑ,  θα δώσει ώθηση και προοπτική για την ολόπλευρη πρόοδο της κοινωνίας. Κυρίως όμως θα δικαιώσει το διαχρονικό αγώνα των συνανθρώπων μας, εκπληρώνοντας τα όνειρά τους για ίση ανάπτυξη και ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά.

Τέλος, οι άνθρωποι με αναπηρία ως μοναδικοί ήρωες της ζωής αποτελούν και ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Μέσα από τις δικές τους περιπέτειες και δυσκολίες αναδεικνύουν την αξία και το μεγαλείο της ζωής, οπλίζοντάς μας με σύνεση, υπομονή και επιμονή για την αντιμετώπιση των δικών μας μικρών ή μεγάλων δυσκολιών.

Ως Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη έγνοια και ενδιαφέρον επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ειδικές δυνατότητες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών και υποδομών προκειμένου όλοι να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην καθημερινότητά, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

 Είμαστε όλοι Διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.