Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου Για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

Μέσα στις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας ας αποτελέσει πηγή δύναμης κι αισιοδοξίας.

Προασπίζοντας την ιστορική μνήμη και γνωρίζοντας τα ιστορικά γεγονότα, προσεγγίζουμε με σεβασμό και δέος τις μεγαλειώδεις σελίδες ηρωισμού και θυσίας που έγραψαν οι πρόγονοί μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η μνήμη της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί αναφορά στην εθνική μας υπόσταση, μεταδίδει το μήνυμα για το θάρρος και την αντοχή σε δύσκολες δοκιμασίες. Μεταδίδει ακόμα το μήνυμα για την τελική δικαίωση αγώνων και θυσιών.

Ανατρέχουμε στην επανάσταση του Ελληνικού Έθνους και αντλούμε πολύτιμα διδάγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στις σημερινές δύσκολες περιστάσεις.

Καλώ τους συμπολίτες μας σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στους αγωνιστές της Ελευθερίας του 1821 να αναρτήσουν τη γαλανόλευκη σημαία της πατρίδας μας στις οικίες τους.  Με το εθνικό μας σύμβολο ας δώσουμε μήνυμα ενότητας και πατριωτισμού.

Ας τιμήσουμε την Εθνική μας Επέτειο με την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι οι δύσκολες ώρες θα ξεπεραστούν και η πατρίδα μας θα προχωρήσει μπροστά στο δρόμο που άνοιξαν οι πρόγονοί μας το 1821.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.